Pildid ja video: mehhiklastest jalgpallifännid leidsid endale «jumalad», kelleks on lõunakorealased

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea jalgpallikoondis võitis eile, 27. juunil MMil Kaasanis peetud kohtumises Saksamaad 2:0 ja see tõi peo ka mehhiklaste õuele.

Kuigi Mehhiko kaotas eile Rootsile 0:3, on ta oma alagrupis Rootsi järel teine, mõlemal on kuus punkti, teatab Daily Mail.

Rootsi võitis Mehhikot 3:0
Rootsi võitis Mehhikot 3:0 Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Mehhiklastest jalgpallifänne rõõmustas, et kunagine maailmameister Saksamaa jäi Lõuna-Koreale alla ja sakslaste jaoks on MM lõppenud. Kui Saksamaa oleks Lõuna-Koread võitnud, oleks see Mehhiko jaoks olnud katastroofiks, sest siis oleks nende koondise jaoks MM lõppenud.

Lõuna-Korea võitis Saksamaad 2:0
Lõuna-Korea võitis Saksamaad 2:0 Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

F-alagrupist pääsevad edasi Rootsi ja Mehhiko, kuid Lõuna-Korea ja Saksamaa mitte.

Tuhanded mehhiklased kogunesid pealinnas Mexicos Lomas de Chapultepeci linnaossa, kus asuvad mitmed välisriikide saatkonnad, kaasa arvatud Lõuna-Korea oma. Nad lehvitasid nii Mehhiko kui Lõuna-Korea lippe, viskasid sombreerosid õhku ja jõid tekiilat.

Mehhiklastest ja lõunakorealastest jalgpallifännid pidutsesid Mehhiko pealinnas Mexicos
Mehhiklastest ja lõunakorealastest jalgpallifännid pidutsesid Mehhiko pealinnas Mexicos Foto: GUSTAVO GRAF / REUTERS/Scanpix

Lõuna-Korea saatkonna esindajad liitusid mehhiklastega, kes lõunakorealased enda õlgadele tõstsid ja nagu rahvuskangelasi ülistasid.

Mehhiklastest ja lõunakorealastest jalgpallifännid pidutsesid Mehhiko pealinnas Mexicos
Mehhiklastest ja lõunakorealastest jalgpallifännid pidutsesid Mehhiko pealinnas Mexicos Foto: GUSTAVO GRAF / REUTERS

Lõuna-Korea konsulile Han Byoung-yinile hüüti, et ta on nüüd mehhiklane ning mehhiklased on alatised Lõuna-Korea jalgpallikoondise fännid. 

Lõunakorealased samas tähistasid seda, et nende jalgpallikoondis alistas MMi üheks favoriidiks peetud Saksamaa.

Lõuna-Korea saatkonnas töötavad mehhiklased lausid koos jalgpallifännidega Mehhiko jalgpallihümni «Cielito Lindo». Mehhiklaste pidu liikus hiljem Mexico kesklinna, kus MMi näidatakse suurtelt ekraanidelt.

Pidustusse haarati ka seal olnud Aasia riikidest pärit turistid, kellest osa ei olnud kindlasti lõunakorealased.

Sotsiaalmeediasse ilmusid fotod ja videod, millel on näha juubeldavaid mehhiklasi koos lõunakorealaste, hiinlaste ja jaapanlastega.

Sotsiaalmeedias levivad ka mitmed naljad, millest ühes on Mehhiko ja Lõuna-Korea lipp tehtud üheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles