Amorphis alustab Tallinnast oma Euroopa tuuri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amorphis
Amorphis Foto: Amorphis

1. novembril alustab klubis Rock Cafe oma Euroopa tuuri Soome metalmuusika üks alustalasid - Amorphis. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Siiani üheksa stuudioalbumit ning hulganisti EP'sid ja singleid üllitanud Amorphis on põhjanaabrite üks kõigi aegade tuntumaid bände maailmas, kelle mõju ka Eesti metalbändide loomingule üheksakümnendate aastate keskel on raske alahinnata.

Amorphis sai eelkõige tuntuks oma teise kauamängivaga «Tales from the Thousand Lakes», mille laulutekstid keerlesid bändile hiljemgi südamelähedaseks jäänud soomlaste rahvuseepose Kalevala ümber. Kuigi albumi stiilist kumas läbi algusaegade death metal, oli see siiski suurem ja tõsisem samm meloodilisema loomingu suunas.

Järgnevate aastate loomingule andsid juba tooni eelkõige meloodilist vokaali kasutavad lauljad Pasi Koskinen ja tänaseni bändi energilisi livesid vedav Tomi Joutsen. Aastal 2011 kuulub bändi ridadesse endiselt kolm asutajaliiget: Esa Holopainen, Jan Rechberger ja Tomi Koivusaari.

Täna, 27.mail ilmus plaadifirma Nuclear Blast vahendusel Amorphise uus album «The Beginning Of Times».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles