Video: teine mees Kuul Buzz Aldrin andis oma lapsed kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buzz Aldrin
Buzz Aldrin Foto: Oliver Contreras / Oliver Contreras/Sipa USA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide legendaarne astronaut Buzz Aldrin, sünninimega Edwin Eugene Aldrin, andis oma kolmest lapsest kaks ja endise mänedžeri kohtusse, süüdistades neid oma armuelu rikkumises, krediitkaardi ja pangaarve loata kasutamises ja selles, et nad peavad teda dementseks.

88-aastane Aldrin andis kaks last, Andrew ja Janice’i Floridas kohtusse pärast seda, kui lapsed ta avalikult dementseks kuulutasid lisades, et tal on ka mälukaotus, paranoia ja luulud, teatab news.com.au.

Buzz Aldrin
Buzz Aldrin Foto: Leah Millis / REUTERS/Scanpix

Laste arvates on nende isal tekkinud kahtlased sõbrad, kes üritavad isa perest eemaldada ja ta vara endale saada.

Kohus määras psühhiaatri, kes viib läbi Aldrini vaimse tervise uuringu.

Aldrini sõnul käis ta aprillis vabatahtlikult California ülikooli eakatepsühhiaatri juures uuringutel ja tulemused näitasid, et ta on oma vanuse kohta vaimselt heas vormis, tal ei ole dementsust ega mälukaotust.

«Olen seisukohal, et Buzz Aldrin on hea vaimse, kuid ka füüsilise tervise juures. Ta suudab enda eest hoolitseda. Ta mõistus ja mälu on korras ning ta ärivaistuga ei ole probleeme. Ta ei ole kergelt mõjutatav,» teatas psühhiaater James Spar.

Buzz Aldrin palub kohtul keelata pojale Andrew Aldrinile juurdepääs ta rahale ja äritehingutele, sotsiaalmeediakontodele ja ärilistele ettevõtmistele.

Andrew Aldrin on seni olnud oma isa äriorganisatsiooni tegevjuht.

Buzz Aldrini arvates on ta pojal liiga palju võimu ja kontrolli, samas temalt tahetakse kogu kontroll ära võtta. Ta poeg langetab tema eest äriotsuseid ja talle see ei meeldi.

Endise astronaudi väitel on ta poeg ta isiklikult pangaarvelt kahe aasta jooksul võtnud pool miljonit dollarit.

Buzz Aldrini sõnul teevad poeg ja tütar ta paljaks koorimises koostööd.

Buzz Aldrin
Buzz Aldrin Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

«Mu poeg ja tütar kasutavad mind ära, pidades dementseks. Nad varastavad minu raha ja varjavad minu eest tähtsat äriinfot,» lausus Aldrin.

Aldrini väite kohaselt takistasid lapsed tal ka naistega romantilisi suhteid loomast, kontrollides ta pangaarvet ega luba võtta raha, et ta saaks naisi restorani viia.

Lisaks lastele süüdistab 1969. aastal teise inimesena Kuule astunud Aldrin oma endist mänedžeri Christina Korpi pettuses, tema ärakasutamises ja tema arvelt rikastumises.

Buzz Aldrin 1969. aasta juulis Kuul
Buzz Aldrin 1969. aasta juulis Kuul Foto: N.A.S.A/SIPA / N.A.S.A/SIPA/Scanpix

Buzz Aldrin on olnud kolm korda abielus ja tal on kolm last, kellest kõige vanemat, poeg Jamesi ta kohtusse ei kaevanud, kuna ta ei ole tema äriorganisatsioonis tegev. 

Buzz Aldrin koos Neil Armstrongi ja Michael Collinsiga olid Apollo 11 Kuu missiooni astronaudid. 21. juulil 1969 astus esimesena Kuu pinnale Armstrong, 20 minutit hiljem järgnes talle Aldrin.

Apollo 11 astronaudid (vasakult paremale) Neil Armstrong, Michael Collins ja Buzz Aldrin
Apollo 11 astronaudid (vasakult paremale) Neil Armstrong, Michael Collins ja Buzz Aldrin Foto: HO / REUTERS/Scanpix
Buzz Aldrin 1969. aastal enne Kuu lendu
Buzz Aldrin 1969. aastal enne Kuu lendu Foto: HO / AFP/Scanpix

Aldrin kuulub USA presidendi Donald Trumpi juhitavasse kosmosenõukokku, mille eesmärgiks on taastada USA Kuu missioonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles