Tõelised paipoisid! Vaata, millised tagasihoidlikud nõuded esitas rokkbänd Franz Ferdinand Õllesummeri korraldajatele

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franz Ferdinand (UK)
Franz Ferdinand (UK) Foto: promo

Üle kümne aasta tuleb Tallinna lauluväljakule taas esinema maailmakuulus indie-rock bänd Franz Ferdinand, nagu ka eelmisel korral - Õllesummeri peaesinejana. 

Franz Ferdinandi kollektiiviga on liitunud kaks uut liiget Dino Bardot ja Julian Corrie. Corrie sattus bändi ühiste tuttavate kaudu, ta usub eksperimenteerimisse, aga armastab ka popmuusika otsekohesust. Bändi dünaamika on pisut muutunud, kuna helirežissööri kogemustega Corrie tuli koos oma isiklike ideede ja visiooniga.

Bändi endine kitarrist Nick McCarthy lahkus kahe aasta eest, sest soovis rohkem aega oma perekonnaga veeta. Postimehele ütles Nick, kui bänd viiamati Eestis käis: «Ma ei taha laval vananeda. Ma ei taha olla vanaisa-rokkar. Ma ei kavatse 50sena enam rokilaval olla. Ma vihkan vanu bände. Vihkan uuesti kokku tulemisi.»

Õllesummeri korraldajatele esitas Franz Ferdinand järgmise nimekirja, mida neile lava taha tuua: 6 postkaarti, 1 liiter värsket piima, 1 liiter sojapiima ja 2 purki Red Bulli.

Näib, et moodsatele rokkstaaridele kohaselt hoolib 17 aastat edukalt tegutsenud bänd rohkem oma tervisest kui möllust. Franz Ferdinand on alati kuulunud nn intellektuaalsete rokkstaaride hulka, kes küsivad täna oma fännidelt veinisoovituste asemel hoopis raamatusoovitusi.

Franz Ferdinandi muusika on veel tantsulisemaks muutunud. «Meil on taas uus dekaad käsil,» seletas ansambli solist Alex Kapranos, kes on oma tumeda tukagi muutuste tuules blondi mulleti vastu vahetanud, BBC The One Show`s. Hetkel ongi bändil pooleli Euroopa tuur, siis tuleb Ameerika ja seejärel Jaapan.

 

...then the five of them went on a world tour and lived happily ever after. The End.

A post shared by franz_ferdinand (@franz_ferdinand) on

 

Franz Ferdinand / 2018

A post shared by franz_ferdinand (@franz_ferdinand) on

Vaata fotosid 10 aasta tagusest Franz Ferdinandi kontserdist SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles