Veefestival „Watergate“ ehitab Stigile jabura veesõiduki

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal võitsid "Watergate'i" jaburate veesõidukite võistluse Tanel Haak, Rain Haak ja Raul Haak oma projektiga Flintstones.
2005. aastal võitsid "Watergate'i" jaburate veesõidukite võistluse Tanel Haak, Rain Haak ja Raul Haak oma projektiga Flintstones. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu suvesse naasnud festivalil “Watergate” astub tänavu 18. juunil Pärnu kuursaalis üles elektropopi bänd Outloudz, mille üks juhtfiguur Stig Rästa osaleb festivali programmis oleval jaburate veesõidukite võistlusel.

Festivali pressiesindaja Kristiina Garancise teatel ehitab Pärnus tegutsev meeskond Stigile spetsiaalse paadi.

Nii töötab hetkel muusiku heaks meeskond kelle moodustavad puusepp Viljar Viik, disainer ja purjetaja Marit Murd ning restauraator Ena Kõrv. Töökojaks kohandatud angaaris on kavandite põhjal valmis juba osa aluse kerest.

“Salapära lisab seegi, et laulja ilmus esimesele töökoosolekule kiivriga, mis meenutas tema nimekaimu Stigi saatest “Top Gear”,” rääkis Garancis. “On see koopia kurikuulsa anonüümse kiirusrekordite meistri Stigi peakattest, kelle isik on tekitanud maailma rallisõitjate suhtes nii palju spekulatsioone?”

Jaburate veesõidukite võistlus toimub reedel, 17. juunil vahetult pärast veefestivali avamist Vallikääru veealal ja Stigiga saavad konkureerida kõik, kes end võistlusele registreerivad.

Jaburate veesõidukite võistlusel võib ühes võistkonnas olla kuni viis inimest ja sõiduk peab püsima veel.

Festivali “Watergate” korraldajad on veefestivalile kohaselt plaaninud kavva ohtralt veeüritusi. Pärnus on tulemas veel lappajate MM, vanade puulaevade demonstratsioon ja kõige tipuks merelahing kuulsa Läti ajaloolise aluse Libava osavõtul. Samal ajal toimuvad Pärnu jahtklubi 105. aastapäevale pühendatud üritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles