Outloudz tantsitab rahvast südamelähedase muusikaga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Outloudzi Karl-Kristjan Kingi, Stig Rästa ja Tomi Rahula kavatsevad täna öösel pärnakaid kõvasti väsitada.
Outloudzi Karl-Kristjan Kingi, Stig Rästa ja Tomi Rahula kavatsevad täna öösel pärnakaid kõvasti väsitada. Foto: Jelena Rudi

Reede öösel tutvustab Eesti elektropopi bänd Outloudz Pärnu ööklubis Sugar oma esimest albumit “Wide Awake”, mis sai bändiliikmete teatel nii hea, et võiks pürgida välisturgudelegi.

Kõlakad Outloudzi-nimelisest bändist jõudsid meediasse küll mullu septembris, kui selgus, et vanad sõbrad Raul-Stig Rästa ja Tomi Rahula on kokku pannud uue bändi. Meloodilist elektropoppi esitav ansambel on kihutanud tornaadona eestlaste südamesse. Esmalt singliga “It Was You” ja pärast seda looga “I Wanna Meet Bob Dylan”, mis konkursil “Eesti laul” jõudis teisele kohale.

Sahtlisse kirjutatu nõudis väljundit

Eesti muusikamaastikul on Rästa-Rahula väga tuntud tegijad. Esimene tegutseb veel popbändis Traffic ja teine Eesti juhtivas rokkansamblis The Sun. Peale selle olid mehed koos kunagises menubändis Slobodan River.

Nende kahe kõrval kuulub Outloudzi Pärnust pärit noortebändi Epordwerk liige Karl-Kristjan Kingi.

Ometi oli andekatel meestel kirjutatud sahtlisse hulk muusikat, mis ei sobinud kokku ühegi eelnimetatud projektiga. Nii tekkiski mõte luua täiesti uus bänd.

“Oleme kirjutanud laule juba üle viie aasta ja selle ajaga on kogunenud hulk laule, mis on kujunenud enda omaks ehk mida tahaks ise laulda ja esitada,” avaldas Rästa. “Tahe teha muusikat ja laulda oli juba pikka aega, samuti soov teha midagi erilist.”

Rästa kinnitusel tuli Outloudzi debüütalbum täpselt selline, nagu nad soovisid.

“Ausalt öeldes, kui see album valmis sai, oli selline tunne, et hakkaks kohe uut tegema, sest head materjali tekkis stuudiosessioonide käigus kõvasti juurde,” meenutas Rästa. “Alati võib detailidesse laskuda ja nokitseda albumi kallal lõputult. Jõuda loo produtseerimisel õigel ajal õige saundini ja öelda, et see lugu on nüüd valmis, on kunst omaette.”

Enamik Outloudzi muusikast on Stig Rästa looming, kuid hiljem saavad lood stuudios ühise töö käigus lõpliku lihvi. Siis löövad kolmiku kõrval kaasa bändi mänedþer Fred Krieger ja Irise produtsendina tuntust kogunud Ago Teppand.

Nimi Outloudz on aga puhtalt Rästa leiutis.

“Kui ma oma esimese arvuti sain ja sellega esimesi helisid kokku hakkasin panema, oli vaja mõelda esitajanimele,” meenutas muusik. “Tollal, umbes 15 aastat tagasi sai selleks Outloud. Nüüd aga, kui meid on rohkem ja vana nimi kõlab endiselt hästi, panime mitmust iseloomustava z-i lõppu ja nii sündiski Outloudz.”

Pürivad välismaale

Tänavu kevadel osales Outloudz oma kahe eelmainitud singliga rahvusvahelisel laulukirjutamise võistlusel “International Songwriting Competition”, kus mõlemad lood pääsesid umbes 15 000 osaleja seas finaali. Sealjuures pälvis eurolugu “I Wanna Meet Bob Dylan” kategoorias pop/top 40 kolmanda koha.

“Jõuda nii paljude maailma laulude seast absoluutsesse tippu on minu arvates arvestatav saavutus,” märkis Rästa. “Seni on kasu sellest pigem materiaalne. Kuid asi on alles nii värske, et ei oska öelda, mis kasu võib edaspidi tekkida. Plaanis on saata veel laule konkurssidele ja muusikakirjastajatele väljapoole Eestit.”

Kuid enne veel, kui Outloudz asub maailma vallutama, tiirutab ansambel eeloleval suvel tublisti Eestis. Nii näeb bändi Pärnus veefestivalil “Watergate”, Tallinnas “Õllesummeril” ja mujalgi.

Täna öösel lubab muusik Sugaris pärnakaile aga kõva tantsu. “Öö on täis väga head uut muusikat, ilmselt kuuleb kõiki plaadil olevaid lugusid,” lubas Rästa.

Kuid kuidas suhtub Rästa sellesse, et ajakiri Kroonika valis ta tänavu Eesti seksikaimaks meheks?

“Suhtun hästi. Alati on väga tore, kui sind tunnustatakse, ükskõik mis viisil. Naisfännide tormi ma veel täheldanud ei ole,” jäi laulja tagasihoidlikuks.

Outloudz

Raul-Stig Rästa – vokaal ja kitarr,
Tomi Rahula – klahvpillid,
Karl-Kristjan Kingi – trummid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles