Vingeimad hetked külasimmanitelt: nii tähistati jaaniõhtut väljaspool linnamelu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle Eesti peeti eile rajusid jaanitulesid ja festivale, kuid mõnes rahulikumas maakonnas nauditi pühi traditsioonilisemalt. Vaata galeriist, kuidas tähistati jaane linnakärast ja festivalimelust eemal.

Käsmu jaanituli süüdati sadamas meremuuseumi juures. Tantsu sai keerutada ansambel Tomuse saatel. Toimusid ka meeleolukas köievedu ja saapaviskevõistlus.

Eesti ja Läti Vabariigi 100. sünnipäeva-aastal tähistasid Valga ja Valka  esmakordselt jaanipäeva ühiselt. Valka laululaval astusid 23. juuni õhtul üles lätlaste isetegevuskollektiivid ning lauljad nii Eestist kui Lätist.

Varem uhkete jaanipidude kohana tuntud Hundisilma oli täna õhtul vaikne. Jaanituli ei lõõmanud, majaperemees pidas vaikset istumist koos vene keelt kõneleva daamiga lehtlas. Rohkem külalisi ei paistnud, keegi vanadest kamraadidest Savisaarel külas ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles