Galerii Tallinna lennujaamast: Uhhuduuri rattakamp murrab seekord keskeakriisi Ande ületades (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uhhuduur suundub oma viiendale rattaretkele. Sel korral Lõuna-Ameerikasse, et tutvuda kohapealse elu ja oluga. Ratastel võetakse ette taas mitu tuhat kilomeetrit ja liigutakse üha lähemale ettevõtmise sihtmärgile, jõuda ringiga tagasi Ulaanbaatarisse, kust kogu teekonda 2002. aastal alustati. Vaata seiklejate lahukumist galeriist!

Uhhuduur on seltskond jalgrattureid, kes on võtnud ette ümbermaailmareise etappide kaupa. Seiklejate hulka kuuluvad: AK uudiste ankur Priit Kuusk ja tema edukast juhist vend Mart Kuusk, endile EL-i diplomaat Pekingis ja endine kaitseminister Hannes Hanso, endine Muhu Kalakohviku pidaja ja arhitekt Kristjan Prii, dokumentalist ja TÜ etnoloogia õppejõud Liivo Niglas ja kaitseliidu pressiohvitser Tanel Rütman.

Seni on seltskond sõitnud üheskoos Mongooliast Nepali, juuni–september 2002, Nepalist Teherani (Iraan), aprill–juuli 2007, Teheranist (Iraan)  Addis Abebasse (Etioopia), jaanuar–veebruar 2011, Addis Abebast (Etioopia) – Walvis Bay (Namiibia), juuli–oktoober 2014. Tänavusel teekonnal plaanitakse läbida Uruguay, Aregntiina, Brasiilia, Paraguay, Boliivia ja Peruu. Suurim väljakutse meeste sõnul on Andid. Kõigi eelduste kohaselt peaks vaprad jalgratturid 1.septembriks Eestisse naasma.

«22. juunil on meil lend ja, nagu ikka, Uhhuduuri loogika ütleb, et me jätkame sealt, kust eelmine reis lõppes. Aga kuna eelmine reis lõppes meil Aafrika rannikul Atlandi voogudes, siis nüüd me oleme jõudnud ujudes teisele poole Atlandit, tuleme välja Uruguays ja lähme edasi Peruu poole,» ütles Priit Kuusk ERRile. Distants on kokku üle 5000 kilomeetri, suure tõenäosusega kõike seda kahe kuu jooksul läbida ei jõuta. «Siis tuleb ikka mängu see vana hea Uhhuduuri optimeerimine, kui on näha, et on pikk ja igav maastik, kasutame me võimalust ja teeme kohaliku õllega tutvust ühistranspordivõimalustega,» selgitas Kuusk. 

Loe seiklejate varasemat reisiblogi SIIT. Uhhuduurist reisist Iraani on kirjutatud ka raamat. Vaata meeste varasemaid seiklusi SIIT:

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles