USA räppar tahab «oma raha» eest Senegali rajada futuristliku linna

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hip-hop muusik ja muusikaprodutsent Akon
Hip-hop muusik ja muusikaprodutsent Akon Foto: Reuters / Scanpix

Grammyle nomineeritud artist Akon kavatseb Senegali rajada futuristliku linna ning linna majanduse täielikult enda järgi nimetatud krüprovaluutale üles ehitada.

Miljoneid albumeid müünud muusikaprodutsent avaldas oma ambitsioonika projekti loovfestivalil Cannes'is, kui ta rääkis teemal Aafrika turundamine: blokkahel, ettevõtlus ja tuleviku jõud.

Akoni arvates võiks tema uus krüptovaluuta AKoin olla nii mitmelgi viisil Aafrika päästjaks, kuna see oleks väga turvaline. Valuutat saaks kasutada, vaid mobiiltelefoni abil, mis lubaks Akoni Krüptolinnal elanikel seda kasutada ilma, et valitsus nende asjadesse sekkuks, kirjutas Sky News.

Wakanda ihukaitsjad Marveli filmist «Must panter».
Wakanda ihukaitsjad Marveli filmist «Must panter». Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Vastavalt 45-aastase Akoni kodulehele on Senegali president Macky Sall juba mehele selleks ettevõtmiseks kinkinud 800 000 ruutmeeri maad. Veebisait kirjeldab uut linna kui päris Wakandat, fiktiivset kõrgtehnoloogilist Aafrika riiki Marveli filmimaailmas. 

Uus linn asuks Senegali pealinnast Dakarist vaid lühikese sõidu kaugusel ning sinna plaanitakse ehitada kodusid, poode, parke, ülikoole, koole ning isegi oma staadion. 

Kuid Akon tunnistab, et tema oleks vaid projekti visionääriks, lastes teadlastel kogu mõttetöö reaalsuseks teha. Lisaks uuele linnale rääkis Akon võimalusest kandideerida 2020 USA presidendiks.

Viimane ei oleks nii ebareaalne plaan, sest Akon on sünnipärane USA kodanik. Ta sündis Missouri osariigis, aga tema vanemad on pärit Senegalist.

Kumb plaanidest teoks saab, seda näitab tulevik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles