Modellimõõtu youtuber Anita Sibul unistab saada inspireerivaks ärinaiseks

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Sibul.
Anita Sibul. Foto: Martin Dremljuga / Erakogu

Juba 15-aastasena Youtube'i kanali loonud Anita Sibul elab pealtnäha luksuslikku ja muretut elu. Tegelikult on kaunite sotsiaalmeediapostituste taga suur ning motiveeritud igapäevane töö, et ka väikses Eestis selle abil ära elada.

Sotsiaalmeedia vahendusel näib Anita kõike muud, kui väiksest kohast pärit piigalt oodata oleks. Ainuüksi oma Instagramis võlub ta fotodega, mis võiks modellidelegi kõvasti konkurentsi pakkuda. Iga klõps näib professionaalne, kuid samas võluvalt lihtne.

«Instagram on viimaste kuude jooksul saanudki minu lemmikplatvormiks ning kuigi ma Youtube'ist lahkuda ei kavatse, siis Instagram annab võimaluse vahetult suhelda ja kiirelt postitada. Mulle hullupööra meeldivad ka fotosessioonid - stilistika, modellitöö. Neid ma põhiliselt Instagramis jagangi,» täpsustades, et fotodel nähtav stilistika on tema enda tehtud.

Jõgeval kasvanud neiu kolis alles gümnaasiumi ajal Tartusse, mis tundus tol hetkel meeletult suur. Kuid juba pärast kahe aasta möödumist tundis tegus tüdruk, et linn jääb üha pisemaks ning igavustunne võttis aina enam võimust. «Kui ka kolmas gümnaasiumiaasta läbi sai, kolisin Tallinnasse, kus elan praegugi. Tunnen, et see on minu linn,» sõnab ta.

Anita Sibul.
Anita Sibul. Foto: Martin Jüriska/Erakogu

Anita alutas oma Youtube'i kanaliga juba 15-aastasena ja kuigi oli selles kohe alguses küllaltki edukas, saab ta nüüd tagasi vaadates aru, et ei mõistnud sel ajal kuidas Youtube töötab. «Isegi lihtsatest statistikatest, et kui tihti peaks videosid postitama või kus oma «meistriteost jagada». Polnud sellest kuulnud, ega tulnud ka selle peale, et seda kuskilt uurida.»

Anita peab oma suurimaks kahetsuseks, kui üldse midagi kahetseda, et enne alustamist põhjalikumat uurimistööd ei teinud. Nüüdseks püüab noor neiu tehtud viga parandada: «Ärihuvilisena olen mitmeid selleteemalisi raamatuid, artikleid ja edulugusid lugenud ning aru saanud, et hoopis julge pealehakkamine on see, mis on toonud mind siia, kus hetkel olen.»

Anita Sibul.
Anita Sibul. Foto: Mona Õispuu/Erakogu

Youtube'i videote tegemisse suhtub neiu äärmise tõsidusega ning võtab kõike mõistusega. Sooviga juhtida edukat kanalit valis kõnelemiskeeleks inglise keele: «Leian, et Eesti maastikul on sotsiaalmeediaga tegeledes võimalik ära elada küll, aga rikkaks sellega ei saa ja kindlasti piirab see ka koostöövõimalusi. Et seda ei juhtuks, alustasingi kohe inglise keeles. Eestlaste inglise keele tase on piisavalt hea, seega ei tohiks neil aru saamisega probleeme olla.» 

Iseenda ülemus olla pole sugugi lihtne. Ilma bossi kurja pilguta võib nii mõnelgi siht silmist kaduda ning enesele puhkuse ja preemia lubamine liiale minna. Anita püüab selles osas hoida mõnusat tasakaalu ning distsipliini: «Vahel tundub küll endale, et nagu ei teekski tööd, aga, kui mõtlen tagasi, mis ma Tallinnas elatud ajaga teinud olen, sain aru, et tegelikult ei ole ma üldse nii vähe korda saatnud. Pigem paneb nii tundma paindlik ajakava, oskus ennast ise distsiplineerida ja see, et teen 100% seda, mida armastan.» 

Anita Sibul.
Anita Sibul. Foto: Mona Õispuu/Erakogu

Tuleviku osas on neiu salapärane ja ootamatult iseteadlik ning enesekindel: «Hetkel on sotsiaalmeedia minu ainus äri, kuid kindlasti ei jää see ainsaks.» Anita töötab iga päev sihikindlalt selle nimel, et enda unistused ellu viia: «Olla inspireeriv ärinaine on olnud mu unistus pisikesest saati ning tänane keskkond on selle väikese tüdruku unistuse täideviimiseks soodsam, kui ma kunagi arvatagi oleks osanud.» Mitmed äriideed on tal enda sõnul juba olemas, kuid midagi konkreetset veel välja öelda ei saa. Kui õige aeg käes kuuleb neist kindlasti Anita sotsiaalmeediakanalitest.

Mitmed moeteemalised ning erinevate brändidega tehtud koostöödest sündinud fotod on veel saladuses ning ootavad õige aega, et Anita Instagramikontole postitatud saada. «Keda aga mood ja ilu põlvist nõrgaks ei võta, siis reisimine on mu teine meelistegevus ning pildid tehtud New Yorgis, kust just tagasi jõudsin, juba ootavad postitamist,» lisab neiu lõpetuseks.

Kiika Anita videosid SIIN ja järgi sotsiaalmeedias SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles