Pariisi lähirongis sündinud laps saab kuni 25. eluaastani tasuta rongisõidu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik. Pilt on illustreeriv
Imik. Pilt on illustreeriv Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images/Scanpix

Prantsusmaa pealinna Pariisi lähirong jäi 45 minutit hiljaks, kuna selles rongis sõitnud naine sünnitas seal lapse.

AFP teatel tõi naine poisslapse ilmale 18. juunil kell 11.40 kohaliku aja järgi ja teda abistasid sünnitusel 15 inimest.

Sündmuskohale kutsutud parameedikute teatel on ema ja lapse tervis hea.

Pariisi  ühistranspordifirma RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens) esindajate teatel saab rongis sündinud laps Pariisi ja selle lähedast ühistransporti, kaasa arvatud rongi, kasutada kuni 25. eluaastani tasuta.

Pariisi lähirong
Pariisi lähirong Foto: Patrick Leveque/SIPA / Patrick Leveque/SIPA/Scanpix

Laps sündis RER A rongiliinil, mis kulgeb Pariisis ja selle ümbruses ida-lääne suunas. Tegemist on Prantsusmaa ühe tähtsama linnalähiliiniga, mida aastas kasutab 1,2 miljonit inimest.

Pariisi lähirongi sisevaade
Pariisi lähirongi sisevaade Foto: Patrick Leveque/SIPA / Patrick Leveque/SIPA/Scanpix

Tegemist ei olnud esimese ühistranspordis sündinud lapsega. 2017. aastal sündis laps Jet Airwaysi lennul Saudi Araabiast Indiasse. Siis sünnitas 20-aastane naine oma lapse keset lendu, kui lennuk oli 10 668 meetri kõrgusel. Lennufirma lubas, et see laps saab elu lõpuni nende firma lennukitega tasuta lennata.

Soome lennufirma Finnair lennuki pardal sündis 2008. aastal laps. Lennuk oli teel Bangkokist Helsingisse,  kui Rootsi kodakondsusega naine tõi lapse Kasahstani kohal ilmale. Teda abistasid pardal olnud medtöötaja ja stjuardessid.

Imik. Pilt on illustreeriv
Imik. Pilt on illustreeriv Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images/Scanpix
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles