Video: Saudi Araabia jalgpallikoondist transportinud lennuk süttis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia jalgpallikoondist transportinud lennuk süttis
Saudi Araabia jalgpallikoondist transportinud lennuk süttis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Saudi Araabia jalgpallikoondist transportinud lennuk süttis, kui meeskond oli suundumas Peterburist Doni-ääresesse Rostovisse, kus nad kohtuvad 20. juunil Uruguayga.

Saudi Araabia koondis sai MMi avamatšil 14. juunil Venemaa koondiselt Moskvas hävitava, 5:0 kaotuse osaliseks, teatab msn.com.

Venemaa alistas MMi avamängus Saudi Araabia 5:0
Venemaa alistas MMi avamängus Saudi Araabia 5:0 Foto: FRANCISCO LEONG / AFP/Scannpix

Vene meedia teatel tekkis põleng Rossija Airlines Airbus A319-100 lennukis, kuid keegi juhtunus vigastada ei saanud. Kinnitamata andmetel süttis üks mootoritest sellesse lennanud linnu tõttu.

«Peterburist õhku  tõusnud lennuk maandus turvaliselt Doni-äärse Rostovi lennuväljal. Lennukil tekkis enne maandumist tehniline viga, mille võis põhjustada lind. Pardal olnud reisijad ohus ei olnud,» teatas lennufirma.

Saudi Araabia jalgpallikoondist transportinud lennuk süttis
Saudi Araabia jalgpallikoondist transportinud lennuk süttis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Saudi Araabia jalgpallikoondise liikmed jäädvustasid põlengu, lahkusid lennukist rahulikult, heitsid ohuolukorra üle nalja ja suundusid hotelli.

Saudi Araabia jalgpallikoondise liikmed lahkumas Doni-äärses Rostovis lennukist
Saudi Araabia jalgpallikoondise liikmed lahkumas Doni-äärses Rostovis lennukist Foto: SERGEY PIVOVAROV / REUTERS/Scanpix

25-aastane poolkaitsja Hatan Bahbir teatas sotsiaalmeedias fännidele, et tema ja meeskonnaga on kõik korras, nad küll ehmatasid natuke, kuid Allah kaitses neid.

Saudi Araabia koondis treeningul
Saudi Araabia koondis treeningul Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP/Scanpix

Lennufirma teatel on tegemist 12 aastat vana lennukiga, mis seni on tehniliselt korras olnud. See kuulus USA lennufirmale Frontier Airlines, 2013. aastal ostis selle Venemaa lennufirma Donavia.

Alates 2016. aasta aprillist oli Airbus A319-100 Rossija Airlinesi rendil.

Saudi Araabia jalgpalliföderatsioon teatas, et koondist transportinud lennuk kuulub Vene, mitte Saudi Araabia lennufirmale.

Saudi Araabia koondise peatreener, Argentina päritolu Juan Antonio Pizzi sõnas, et kaotus Venemaa koondisele oli valus, kuid nad loodavad, et mängus Uruguay ja Egiptusega läheb neil paremini.

Saudi Araabia kohtub 20. juunil Uruguayga Doni äärses Rostovis ning Egiptusega 25. juunil Volgogradis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles