Lorde oma veidrast hääletust esinemisest: inimestel on piinlik vaadata, kui keegi avalikult nii suurt õnne kogeb

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lorde, 2017.
Lorde, 2017. Foto: Grant Pollard / Scanpix

Lorde on unikaalne nii oma loomingus, stiilis kui olekus, ega häbene oma vaba hinge mitte sugugi. VMA galal esitas ta oma loo «Homemade Dynamite», ilma ühtki sõna laulmata. 

Lorde kutsuti MTV VMA galale esinema, kuid jäi tõsiselt haigeks ja kaotas oma hääle. Selle asemel, et esiemist tühistada, otsustas ta, et esineb siiski, lihtsalt veidi teisiti kui ühelt lauljalt võiks oodata - tantsides. Pärast seda esitust vallandus paljudes vaatajates pahameeletorm, kes ei mõistnud, mida nad nüüd täpselt nägid.

Lorde astus enda kaitseks välja ning seletas: «On veidi piinlik näha kedagi nii intensiivset rõõmu kogemas. Palju rohkem kui valu nägemine.. Ja ma arvan, et see ongi põhjus, miks inimesed mu esitust nii murettekitavaks peavad,» arvab ta. «Paljud inimesed said mu peale vihaseks. Ma lihtsalt tantsisid. Ma lihtsalt tantsisisn! Ja ma tantsisin kuradi suure rõõmuga.» 

«Sellise rõõmu kogemine on väga privaatne, seetõttu sellise tunde avalik kogemine inimestele piinlikkust valmistabki,» võtab ta kokku põhjuse, miks paljudel tema esinemiste ja tantsuliigutustega probleem on. 

Vaata palju kõneainet pakkunud esinemist:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles