Pildid ja video: tänavune Kiviõli motofestival tõi ekstreemsused nii rajale kui raja äärde

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli kross
Kiviõli kross Foto: Karel Reisenbuk

Lendavad kivid ja kütusehais. Motomehed võitlesid Kiviõlis järsu mäe ja hingematva tolmuga. Ohtlikke olukordi ja adrenaliini said mekkida nii võistlejad kui pealtvaatajad.

Eesti võimsaim motokrossipidu toimus Kiviõli Seikluskeskuses juba 11. korda. Kokku võistles Kiviõlis üle 300 võistleja 22 riigist. Külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõiste etapi näol on tegemist kõige kõrgemal tasemel Eestis toimuva motokrossivõistlusega, mis on aastatega saanud Eesti motospordi tunnusürituseks. Koos külgkorvide MM-etapiga näegi ka seekord quadracerite Euroopa meistrivõistluste etappi. Publik sai nautida mäkketõusu Eesti meistrivõistlused ning soolotsiklite öökrossi. Esimese päeva lõpetasid peotelgis võimsa peoga ansamblid 2 Quick Start ja Up The Sky.

Kärnatajate mäkketõusust saigi publiku jaoks ootamatu hitt. Ekstreemsusi jagus nii rajale kui raja äärde. Kui motopordiga tegelejad teavad juba esimesest hetkest peale, et võimalus end vigastada on suur ei oska pealtvaatajad oodata, et ka nemad oleksid ohus. Nõnda sai meedikute tähelepanu ühtmoodi nii mäkketõusul ebaõnnestunud ning end vigastanud sportlast, kui ka raja ääres õnnetult kiviga pihta saanud väikest poissi.

Kiviõli motokross.
Kiviõli motokross. Foto: Karel Reisenbuk

Mõned võistlusrattad üllatasid oma innovatiivsusega. Näiteks oli ühe raam valminud käsitööna haiglavooditest ning lisaks kasutatud erinevaid juppe veel ka Volgast, Gazist ja Subarust. Võiks ju arvata, et sedasi saab kokku ühe korraliku Frankensteini koletise, kuid tegelikult on tulemus vägagi arvestatav.

Kiviõli Motofestival
Kiviõli Motofestival Foto: Karel Reisenbuk

Rada pakkus kõigile parajal hulgal katsumusi ja mõnikord jäigi see ületamata ning pidi hoopis uperkuuditades alla veerema. Kõik osalejad ei pääsenud täiesti ilma vigastusteta, kuid kõik lahkusid võistluselt omal jalal.

Kiviõli kross
Kiviõli kross Foto: Karel Reisenbuk
Kiviõli kross
Kiviõli kross Foto: Karel Reisenbuk

Vaata videost, millised emotsioonid valitsesid kaks päeva väldanud Kiviõli Motofestivalil: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles