YouTube'i vaadatavuse järgi oleks Eurovisiooni võitnud ...

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva
Elina Nechayeva Foto: SCANPIX

Tänase seisuga on Eurovisioonist möödas üks kuu ja kaks päeva. Selle puhul oleme kokku pannud edetabeli kõikidest selle aasta Eurovisiooni finaalis osalenud lauludest ja seadnud need järjekorda YouTube'is vaadatavuse järgi.

Selle edetabeli koostamisel on kasutatud ainult suure finaalis esitusi ehk arvesse pole võetud kummagi poolfinaali esitusi ega laulude promovideosid.

Netta.
Netta. Foto: GIDEON MARKOWICZ / AFP

YouTube'i vaadatavuse järgi oleks võitjaks tulnud ikka Iisrael, teise koha oleks saanud ikka Küpros, aga Austria asemel oleks kolmas Tšehhi. 

Neljandale kohale oleks tulnud Hispaania, selle järel Saksamaa, Norra, Itaalia, Austria, Prantsusmaa ja Ukraina.

Eesti oleks aga veel nelja koha võrra langenud, tulles YT järgi 12ks.

Jessica Mauboy esindamas Austraaliat.
Jessica Mauboy esindamas Austraaliat. Foto: Scanpix

Paistab, et eurooplased ei taha sugugi, et Eurovisioon toimuks väljaspool Euroopat, sest Austraalia on surmviimane. 

YT vaatamiste järgi võitsid ka näiteks Portugal, kes oli muidu viimane, aga oleks nüüd olnud 13; Ühendkuningriik, kes oli muidu 24, oleks nüüd olnud 11; ja Hispaania, kes oli muidu 23, oleks nüüd olnud neljas.

Benjamin Ingrosso esindamas Rootsit.
Benjamin Ingrosso esindamas Rootsit. Foto: Scanpix

Suured kaotajad olid Rootsi, kes langes seitsmendalt kohalt 20ks; Austria, kes langes kolmandalt kohalt kaheksandaks; ja Leedu, kes langes 12-lt kohalt 23ks.

Vaata allpool täielikku tabelit sellest, kuidas YT paneb Eurovisiooni järjestuse paika. Vasakul on päris järjestus, paremal järjestus YT vaatamiste järgi.

Eurovisiooni tabel
Eurovisiooni tabel Foto: Elu24.ee fotomontaaž

Vaatamiste numbrid näitavad, et Netta esitatud laulu «Toy» on vaadatud peaaegu kaks korda rohkem kui teise koha saanud Küprose laulu. Seega ei olnud Eurovisiooni finaal ainuke aeg, mil Iisrael rahvale peale läks. Seda on kuulatud pärast ka mitmeid ja mitmeid kordi.

Tabel
Tabel Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles