Ameeriklasest telekokk Anthony Bourdain kremeeriti Prantsusmaal, urn tuhaga saadetakse USAsse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Bourdain 2010. aastal
Anthony Bourdain 2010. aastal Foto: DBNYC / Tamara Beckwith / NY Post / MEGA/Scanpix

Prantsusmaal Strasbourg’i lähedal Kayserbergis Chambard’i hotellist 8. juunil surnuna leitud kuulus telekokk Antony Bourdain kremeeriti Prantsusmaal ja urn ta tuhaga jõuab homme, 15. juunil USAsse ta perekonna kätte.

Daily Maili andmetel vastutab matuse korraldamise eest Bourdaini endine naine Ottavia Busia Bourdain, kellega kokk oli abielus 2007 – 2016. Neil on 11-aastane tütar Ariane Bourdain. Veel ei ole teada, kuhu pere koka urni paneb.

Ottavia Busia ja Anthony Bourdain
Ottavia Busia ja Anthony Bourdain Foto: Neilson Barnard / AFP/Scanpix

Prantsuse politsei teatel näitas uurimine, et 61-aastane Bourdain võis meeltesegaduses endalt elu võtta ning tegelikult ta ei tahtnud end tappa.

Ida-Prantsusmaa Alsace’i piirkonna prokuröri Christian de Rocquiqny sõnul ei plaaninud tuntud ameeriklane enesetappu, vaid teda võis tabada ootamatu masendushoog, mis pani ta ennasthävitavalt käituma.

Anthony Bourdain
Anthony Bourdain Foto: Jonathan Alcorn / Reuters/Scanpix

«Uurimise kohaselt ei ole Bourdaini surmas midagi kuritegelikku ega kahtlast, samuti ei  leitud ta surnukehalt vägivalla jälgi,» teatas prokurör.

Bourdainile tehti ka toksikoloogilised testid, et saada teada, kas ta tarbis ravimeid või mõnda narkootikumi, mis võis ta meeleolu ja tervist mõjutada.

Telekoka ema, 83-aastase Gladys Bourdaini sõnul ei osanud ta iialgi arvata, et ta elurõõmsal ja edukal pojal on kalduvusi enesetapule.

Samas sõber, prantslasest kokk Eric Ripert sõnas, et Anthony oli Prantsusmaal CNNi saatele «Anthony Bourdain: Parts Unknow» uue osa tegemise ajal tujust ära, kuid ta ei tea selle põhjust. Tema arvates oli Bourdain ületöötanud ja talle oleks puhkust vaja olnud.

Anthony Bourdain
Anthony Bourdain Foto: Frank gunn / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ripert’i sõnul ei ilmunud Bourdain 8. juuni hommikul hommikusöögile, mis oli tema puhul väga ebatavaline ja ta läks teda ta numbrituppa otsima, leides eest surnukeha. Tuntud kokk oli end üles poonud.  

Ida-Prantsusmaal Alsace'is Kayserbergis asuv Chambard'i hotell, kus leiti Anthony Bourdaini surnukeha
Ida-Prantsusmaal Alsace'is Kayserbergis asuv Chambard'i hotell, kus leiti Anthony Bourdaini surnukeha Foto: Jeff Schaeffer / AP/Scanpix

Alates 2016. aastast elas Bourdain koos itaallannast näitlejanna Asia Argentoga. Selle aasta alguses olid nad koos nii Hongkongis kui Roomas, kus tuntud kokk samuti oma reisi- ja toidusaadet tegi.

Anthony Bourdain ja ta elukaaslane Asia Argento veebruaris Roomas
Anthony Bourdain ja ta elukaaslane Asia Argento veebruaris Roomas Foto: VMROM / Mertino / MEGA/Scanpix

Argento avaldas sotsiaalmeedias oma mehele järelhüüde.

«Anthony elas oma elu ja tegi kõike suure kirega. Ta oli vaba hing, kelle oskused ja huumor paljusid puudutasid. Ta oli minu kalju, kellele ma alati toetuda sain. Palume meediat, et ta võimaldaks nii ta sugulastele kui mulle rahulikku leinaaega,» kirjutas Argento sotsiaalmeedias.

Bourdain sõnas aastaid tagasi ühes intervjuus, et kui ta kuulsuse saavutas, ajas see ta «katuse sõitma» ja ta tarbis mõnda aega heroiini, kuid ta sai narkosõltuvusest üle.

Asia Argento on üks neist näitlejannadest, kes süüdistab produtsent Harvey Weinsteini enda vägistamises. Anthony Bourdain toetas oma kallimat, kritiseerides seksuaalset ahistamist ja toetades seksuaalvägivalla vastu võitlevat #MeToo liikumist.

Anthony Bourdain ja Asia Argento
Anthony Bourdain ja Asia Argento Foto: Brendan McDermid / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles