Pildid ja video: Argentina vutistaaril Lionel Messil on iraanlasest teisik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal algavad täna, 14. juunil maailmameistrivõistlused jalgpallis, mis kestavad 15. juulini. Kohale on saabunud vutimaalima staarid, kellelt fännid ootavad üleinimlikke pingutusi ja ainult võite. 

Üks neist staaridest on Argentina jalgpallur, 30-aastane Lionel Messi, kellel on teisik 25-aastase iraanlase Reza Parasteshi näol, teatab AFP.

Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh (vasakul) ja Lionel Messi (paremal)
Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh (vasakul) ja Lionel Messi (paremal) Foto: Atta Kenare / AFP

Parastesh ilmus 12. juunil Moskva Punasele väljakule, kandes seljas jalgpallirõivaid ja jalas putsasid, tekitades kaose, millesse tuli politseil sekkuda.

Iraanlane, keda kutsutakse vale-Messiks, on argentiina jalgpallistaari Lionel Messiga väga sarnane. Ta kannab sageli Hispaania kõrgliiga klubi FC Barcelona särki ja teda peetakse Messiks.

Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh
Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh Foto: Atta Kenare / AFP

Iraanlast näinute sõnul ei saa kohe aru, et tegemist ei ole tõelise Messiga, sest nii näokuju, soeng kui habe on sel mehel nagu tuntud argentiinlasel.

Lionel Messi
Lionel Messi Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Vene meedia teatel arvasid teisipäeval Punasel väljakul olnud inimesed, et tõesti suur staar Messi isiklikult on seal ja nad tahtsid temalt autogrammi saada.

Suur inimmass tekitas kaose, mille tõttu sekkus politsei.

Juhtumi tunnistajaks olnud Iraani ajakirjanik Reza Kaasteh teatas, et politsei ei arreteerinud ta kaasmaalast, vaid viis ta hullunud rahva eest ära.

Veel olid politseinikud palunud Parasteshil hakata Venemaal olles kandma maski, et ta taas kaost ei tekitaks.

Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh
Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh Foto: Atta Kenare / AFP

Messiga sarnane Parastesh on on oma kodumaal sageli probleeme tekitanud.

Näiteks 2017.aasta mais jäi tema tõttu Iraanis Hamedanis seisma liiklus, kuna iraanlased arvasid, et argentiinlasest jalgpallistaar on seal. Paljud kohalikud tahtsid koos vale-Messiga selfi teha.

Eurospordi kanal on mitmel korral kogemata oma leheküljel ja sotsiaalmeedias jalgpalliuudist edastades kasutanud õige Messi pildi asemel vale-Messi fotot.

Lionel Messi
Lionel Messi Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Iraanlase Parasteshi sõnul sai ta kuulsaks tänu oma isale, kes nägi ta sarnasust kuulsa argentiinlasega. Isa soovitusel lasi mees end pildistada FC Barcelona särgis ja saatis oma fotod erinevatele spordiväljaannetele.

Iraanlase sõnul on temast saanud omaette kuulsus.  

«Mind kutsutakse sageli televisiooni ja raadiosse esinema. Inimesed tahavad, et teeksin kõike seda, mida teeb õige Messi. Kui nad ei saa kohtuda tegeliku Messiga, saavad nad vähemalt koopia,» teatas iraanlane.

Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh
Vale-Messi, iraanlane Reza Parastesh Foto: Atta Kenare / AFP

Parastesh on õppinud Iraani jalgpallitreenerite abil mitmeid jalgpallitrikke, et ta etteasted usutavamad oleksid ning ta suurim unistus on kohtuda õige Lionel Messiga.

Lionel Andrés Messi Cuccittini (sündinud 24. juunil 1987 Rosarios) on Argentina jalgpallur, kes mängib ründajana Hispaania kõrgliiga klubis Barcelona ja Argentina jalgpallikoondises, kus ta on kapten.

Lionel Messi
Lionel Messi Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles