Surf challenge: kes on kõvem surfar, kas Arop või Uudo Sepp?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirital sai eile avapaugu Borjomi Surf Challenge, kus Arop, Uudo Sepp, Ingrid Margus ja kolm teist avalikkusele tuntud inimest kultuuri-, spordi- ja poliitmaastikult võtsid vastu väljakutse õppida tippsurfarite käe all surfama.

Parim surfaja selgub pealtvaatajate silme ees Surfilaagris toimuval lõppvõistlusel 21. juulil.  6-nädalase treeningprogrammi käigus avatakse osalejate surfamisoskused viisil nagu seda pole varem tehtud. 

Väljakutses löövad kaasa meelelahutusportaali aktiivne ja särtsakas juht Kertu Jukkum, Eesti uusim superstaar Uudo Sepp, riimimeister Uku Arop, kaunis näitlejanna Ingrid Margus, noorpoliitik Raimond Kaljulaid ja laulja ning näitlejanna Sandra Ashilevi.

Surf Challenge
Surf Challenge Foto: Martti Volt

«Olen selline inimene, kes elab kogemuse pärast. Vaadates telekas erinevaid surfistiile, pole ma kunagi aru saanud, kuidas see kõik võimalik on. Nüüd on võimalik seda teada saada,» võttis Arop kokku põhjused surfamise väljakutsega liitumiseks.

Surf Challenge
Surf Challenge Foto: Martti Volt

Saaremaalt pärit Uudo Sepp aga armastab tohutult merd ja ekstreemsusi. «Olen juba pikka aega tahtnud surfama õppida ja teada, kuidas vee peal püsida. Kuna olen selline inimene, kes midagi ette võttes selle nimel korralikult tööd teeb. soovin 21. juulil Surfilaagris toimuval võistlusel endast parima anda,» rääkis Uudo ja lisas, et  ehk annab põhikooliaegne purjetamine surfi õppimisel eelise.

Väljakutse vastuvõtjaid hakkavad juhendama ja innustama  võistlusjanused tippsportlased - kahekordne olümpiavõistleja Ingrid Puusta, treener Matthew Rickard, kahekordne maailmameister Martin Ervin, kolmekordne Eesti meister Roland Mik, Eesti meister Gregor Schneider ning Eesti üks parimaid wave-purjelaudureid Kristjan Kiisk.

Esimesel kohtumisel läbisid osalejad ka juba esimese treeningu SUP laudadel tasakaalu harjutades.

Surfilaager on 1998. aastal alguse saanud Eesti Purjelaualiidu algatatud elustiilifestival, mille eesmärk on populariseerida surfisporti ja toetada Eesti andekaid võistlussurfareid. Üritusel saab õppida purjelaua-, lohe- ning aerulauasõitu, võtta osa võistlustest ning nautida looduskeskset elustiili heas seltskonnas ulatusliku meelelahutusprogrammiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles