Vaata: Tallinn Art Week'i kolmas päev viis publiku nii vaimsele kui füüsilisele rännakule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Art Week'i kolmas päev tõi endaga traditsioonilise Tallinna Teisipäeva galeriituuri. Teist päeva olid avatud Noblessner Shipyardis asuva vana Tallinna Laevatehase hoone uksed, kus saab uudistada ning kogeda kunstinädala peanäitust “Katedraal tehnikale”. Lisaks oli eile ka viimane võimalus külastada Voronja korternäitust.

Lisaks oli põhjust ka tähistamiseks - Tallinna Kunstihoonesse üles seatud näitusel «Juubelikevad» pälvis publikupreemia, 5000 eurot, kunstnik Toomas Kuusing oma linoollõikes valminud graafilise teose «Vaesed inimesed külmetavad puu otsas» eest.

Publikupreemia panid välja Eesti kunstikollektsionäärid ja –toetajad Riivo Anton, Aivar Berzin, Jaan Manitski, Tiit Pruuli ja Rain Tamm. Preemia suurus on 5000 eurot..

«Publikupreemia väljaandmisega näitusel «Juubelikevad 2018» oleme inimesed kunstile veelgi lähemale toonud,» sõnas üks eripreemia toetajatest Tiit Pruuli. «Näitus koondas üle 100 Eesti kunstniku. Loodan, et iga vaataja leidis endale näitust külastades ja hääletades vähemalt ühe uue lemmiku, kelle edasisel loometegevusel pilk peal hoida.»

Kunstihoone juhi Taaniel Raudsepa sõnul oli konkurents publikuauhinnale tihe. «Noar.eu keskkonnas ning Kunstihoones koha peal tegid oma valiku 6657 kunstihuvilist. Interneti ja traditsioonilisel hääletusel osales hääletajaid umbes võrdselt. Esikümnesse mahtusid oma töödega veel ka sellised autorid nagu Evi Gailit, Henri Hütt, Kristi Kongi, Laurentsius, Jonhannes Luik, Robin Nõgisto, Tarmo Roosimölder Jane Remm ning Vjatseslav Semerikov. Usun, et autor võlus vaatajat oma meisterliku tehnikaga, mis on kombineeritud just talle omase huumoriga,» rääkis Raudsepp.

«Mul on väga hea meel nii tiheda konkurentsi, võidutöö kui suure publikuhuvi üle. Ega jäägi muud kui tõdeda, et kunst on oluline! Näitus jääb avatuks veel pühapäevani, tulge Kunstihoonesse!» kutsus Raudsepp publikut üles näitusi külastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles