Printsess Eugenie fotod Buckinghami palee suletud osast võivad olla julgeolekurisk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Eugenie ja ta isa, prints Andrew
Printsess Eugenie ja ta isa, prints Andrew Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Briti printsess Eugenie avaldas Instagramis fotosid, mis on tehtud Buckinghami palee osas, kus asuvad kuningliku pere eraruumid ja mis on avalikkusele suletud.

Briti meedia teatel ei oleks 28-aastane Eugenie tohtinud avaldada sotsiaalmeedias pilti oma isast, prints Andrewst ta tööruumide juures.

«Buckinghami paleest vaid osa on avalikkusele ligipääsetav, ülejäänud on kuninganna Elizabeth II ja ta pere eraruumid. Sinna alla käivad ka prints Andrew kasutuses olevad elu- ja tööruumid,» kirjutas meedia.

Buckinghami palee
Buckinghami palee Foto: akg-images / Robert O'Dea / akg-images / Robert O'Dea/Scanpix

Printsessi avaldatud pildil on näha prints Andrewd mundris, juures on tekst: «Suurepärane päev tähistamaks Tema Majesteedi sünnipäeva ning Yorki hertsogi esimest Trooping The Color sündmust Grenadier Guardsi kolonelina».

Pilt pärineb möödunud nädala laupäevast, 9. juunist, kui Ühendkuningriis tähistati kuninganna Elizabeth II sünnipäeva ning toimus Trooping The Color paraad.

Prints Andrew on kuninganna Elizabeth II ja ta mehe, prints Philipi kolmas laps ja teine poeg.

Prints Andrew ja kuninganna Elizabeth II
Prints Andrew ja kuninganna Elizabeth II Foto: MISCHA SCHOEMAKER / DPPA/Sipa USA/Scanpix

Briti kuningliku pere liikmetel on turvakaalutlustel keelatud ise avaldada endast sotsiaalmeedias pilte ja kirjutisi. Seda teevad nende sekretärid ja nõunikud, avaldades vaid seda, mis ei tekita julgeolekuriske.

Prints William ja hertsoginna Catherine koos lastega
Prints William ja hertsoginna Catherine koos lastega Foto: Andrew Matthews / AP/Scanpix

Näiteks prints Williami ja hertsoginna Catherine’i Twitteri lehekülge täidavad nende abid, kajastades kuningliku paari ja nende laste elu Kensingtoni palees.

Prints Andrew ja ta tütar, printsess Eugenie on erandid, kuna nad on ka varem avaldanud sotsiaalmeedias ise pilte ja kirjutisi.  Prints Andrew allkirjastab oma postitused AY. Paljud ei oska arvata, et need on viited nimele Andrew ja tiitlile Yorki hertsog.

Printsess Eugenie ja ta isa, prints Andrew
Printsess Eugenie ja ta isa, prints Andrew Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Printsess Eugenie tegi oma Instagrami konto avalikuks märtsis ja alates sellest on ta sinna agaralt postitusi teinud. Ka selliseid, mida nii Buckinghami palee julgeoleku eest vastutavad isikud kui briti julgeolekueksperdid peavad ohuks.

Printsess Eugenie
Printsess Eugenie Foto: GARETH FULLER / AFP/Scanpix

Võimalik, et kuningakoja turvaeksperdid nõuavad printsess Eugenie’lt ohufotode eesmaldamist sotsiaalmeediast või koguni konto sulgemist.

Meghan Markle pidi enne prints Harryga abiellumist sulgema kõik oma sotsiaalmeediakanalid. Sussexi hertsoginnal oli varem The Tig elustiiliblogi, kuhu ta tegi agaralt postitusi. 2017. aasta detsembris oli ta blogil 1,9 miljonit jälgijat Instagramis ja üle 350 000 jälgija Twitteris. Ta Facebooki leheküljel oli 800 000 meeldimist.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Foto: Jane Barlow / PA Wire/PA Images/Scanpix

Rolliga seriaalis «Suits» kuulsaks sanaud ameeriklanna Markle teatas jaanuaris, et sulgeb nii Twitteri, Instagrami kui Facebooki konto.

Meghan Markle ja prints Harry kihlusid 2017. aasta novembris ja abiellusid 19. mail Windsori lossi St. George’i kabelis. Elizabeth II tegi Harryst ja Meghanist Sussexi hertsogi ja hertsoginna.

Sussexi hertsog Harry ja hertsoginna Meghan
Sussexi hertsog Harry ja hertsoginna Meghan Foto: Pool / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles