69-aastat hõbehäälset Ivo Linnat! Meenutame rahva südamesse lauldud hitte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna, 2001.
Ivo Linna, 2001. Foto: TOOMAS HUIK / PM/Scanpix

Armastatud muusik on isaks kahele noorele inimesele ja eeskujuks paljudele Eesti muusikutele. Tema repertuaari on nõnda lai, et kõike ritta seada keeruline. Küll aga heidame Eesti muusika suurkuju sünnipäeva puhul pilgu meeldejäävaimatele paladele. 

2013. aastal kasutas tol ajal ülipopulaarne bänd Põhja-Tallinn Ivo Linna ülimenukaks lauldud viisi laulust «Jälle teel». Energilise räpiga anti edasi iga piinlikumgi detail tihedal mööda Eestit tuuritamise ajal. Põhja-Tallinn võttis endale suure riski püüdes sammu pidada niivõrd legendaarse suurkujuga nagu seda on Ivo Linna ja sai seetõttu loo eest ka palju kriitikat kuid ka samavõrra kiita! Fakt on see, et Ivo Linna mahe hääl suudab iga loo publiku südametesse laulda. 

 

1996. aastal esindas Ivo ühes verinoore Maarja-Liis Ilusaga Eestit Eurovisioonil, looga «Kaelakee hääl», mis saavutas võistlusel suurepäraselt 5. koha!

Oma aktiivse tegevuse ajal laulva revolutsiooni ajal on Ivo andnud hääle mitmetele isamaaliste laulude kuldvaramusse kuuluvatele lugudele nagu näiteks «Eestlane olen ja eestlaseks jään» ja «Sind surmani».

Aastatel 1975-1980 oli ta ansambel Apelsini solist, üks meeldejäävamaid lugusid on kindlasti «Shakespeare».

1978. aastast kuulus Ivo ansambli Rock Hotelli koosseisu ja mängis populaarseks loo «Skandaal perekonnas», mis aastaid hiljem skandaalse telesarja tunnusmeloodiaks sai. Kuula kindlasti neid vallatuid sõnu ja vaata, milline südametemurdja oli Ivo juba noorena!

2007. aastal ilmus Ivo sooloplaat «Suur Loterii» ning teine singel sellelt plaadilt oli heatujuline «Saame kokku».

 

Nimekiri Ivo Linna lauldud lugudest on lõputu ja selle üle on ainult rõõm. Õnnitleme armastatud lauljat ja soovime pikka iga ning kustumatut soovi laulda ja musitseerida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles