Anthony Bourdaini ema: ma ei arvanud, et mu poeg on suitsidaalne

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Bourdain
Anthony Bourdain Foto: Brent N. Clarke / AP/Scanpix

Tuntud ameeriklasest telekokk Anthony Bourdain leiti möödunud nädala reedel, 8. juunil Prantsusmaa hotellist surnuna, politsei kahtlustab enesetappu.

Koka ema Gladys Bourdain, kes oli aastaid ajakirjanik, sõnas väljaandele New York Times, et ta ei pidanud oma poega suitsidaalseks.

«Mu poeg oli ainus inimene maailma, keda ma ei seostanud endalt elu võtmisega. Ma ei tea, et tal oleks depressioon olnud ja ta oleks elu üle kurtnud. Ta oli edukas ja jõukas, ta nautis seda, mida tegi,» sõnas ema.

Anthony Bourdaini sõber, prantslasest kokk Eric Ripert märkas, et Anthony oli tujust ära, kuid ta ei teadnud põhjust ja sõber ei avaldanud seda talle.  

Eric Ripert
Eric Ripert Foto: wikipedia.org

61-aastasena surnud Bourdaini leidis Ida-Prantsusmaa Alsace’i Kayserbergi Spa Chambard viietärnihotellist Ripert, kes kiirabi kutsus, kuid parameedikute teatel oli ameeriklane juba mõned tunnid surnud.

Bourdain ja Ripert olid seal tegemas uut osa CNNi koka- ja reisisaatele «Anthony Bourdain: Parts Unknown».

Anthony Bourdain
Anthony Bourdain Foto: ANTHONY BEHAR/SIPA USA / Anthony Behar/Sipa USA/Scanpix

Anthony Bourdain  oli 1985  - 2005 abielus keskkooliaegse kallima Nancy Putkoskiga ja 2007 – 2016 oli ta abikaasaks itaallanna Ottavia Busia.

Alates 2017. aastast oli tuntud kokk koos Itaalia näitlejanna Asia Argentoga.

Anthony Bourdain ja ta elukaaslane Asia Argento veebruaris Roomas
Anthony Bourdain ja ta elukaaslane Asia Argento veebruaris Roomas Foto: VMROM / Mertino / MEGA/Scanpix

5. juunil leiti New Yorgi korterist surnuna tuntud moelooja, 55-aastane Kate Spade, kes samuti tegi väidetavalt enesetapu.

Kate Spade
Kate Spade Foto: Globe Photos / Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

USA psühholoogide sõnul elavad paljud jõukad ja kuulsad inimesed kaksikelu, üks on avalik ja teine privaatne, kuid vahel on avalikku liiga palju ja see muutub kurnavaks.

«Kuulsus, edukus ja jõukus ei taga veel õnne. Isegi kõige jõukamatel ja kuulsamatel on madalperioodid, osa neist ei suuda depressiooni ja süngeid mõtteid taluda ja võtavad endalt elu. Kõik ei ole kunagi nii, nagu paistab, sest ka rikkad nutavad,» sõnasid psühholoogid.

Psühholoogid soovitavad lähedastel hoida silm peal neil, kelle käitumine muutub järsku ja kes võivad hakata rääkima endalt elu võtmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles