Raamat: kuidas John Kennedy Pariisis prostituuti otsis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kennedy
John Kennedy Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

USA kirjanik William Stadiem kirjeldab oma uues raamatus «Madame Claude: Her Secret World of Pleasure, Privilege & Power» (Madame Claude: tema salajane lõbu, privileegide ja võimu maailm), kuidas USA president John Kennedy 1961. aastal Pariisis inkognito prostituuti otsis.

Kennedy oli Pariisis ametlikul visiidil koos abikaasa Jacqueline Kennedyga, kuid teeskles, et vajas arsti, minnes koos oma ihuarsti Max Jacobsoniga talle tellitud prostituuti otsima, teatab nypost.com.

John ja Jacqueline Kennedy 1961
John ja Jacqueline Kennedy 1961 Foto: Personalities / ©2005 TopFoto/Scanpix

Kennedy ja ta naine olid Prantsusmaal 31. maist kuni 2. juunini 1961. Kennedy kohtus Prantsuse presidendi Charles de Gaulle’i ja teiste võimukandjatega. Kahe riigijuhi kohtumise ettevalmistused kestsid mitu kuud, lisaks nähti palju vaeva, et leida USA presidendile sobiv prostituut.

Charles de Gaulle
Charles de Gaulle Foto: - / AFP/Scanpix

1961. aastal sai üks vanemaealine pariislanna üllatuse osaliseks, kui nägi oma uksel maailma kõige mõjuvõimsamat meest, USA presidenti John Fitzgerald Kennedyt (JFK) koos kaaslasega.

JFK oli otsimas prostituuti, kellega oli kokku lepitud kohtumine, kuid ukse avanud eakas naine ei olnud see prostituut.

Kennedy koputas samas majas veel mitme korteri uksele ja need ukse avanud pariislased said samuti üllatuse osaliseks.

Kennedy ja teda saatnud arst Jacobson ei leidnud otsitud prostituuti. Nad läksid lähedal asuvasse baari, et sealt helistada Kenndy pressiesindajale Pierre Salingerile, kuid neil ei olnud prantsuse münte. Salinger oli see, kes Kennedyle leppis prostituudiga kohtumise kokku, makstes selle eest 5000 dollarit. 

Valge Maja pressiesindaja Pierre Salinger (keskel)
Valge Maja pressiesindaja Pierre Salinger (keskel) Foto: akg-images / akg-images/Scanpix

Jacobson andis baarmanile 20 dollarit, et selle vastu saada prantsuse raha. Kennedy sai pressiesindaja telefoni teel kätte ja ilmnes, et ta oli saanud vale tänavanime. Kennedy ja Jacobson olid läinud Boulevard Courcelles’ile, kuid oleks pidanud minema Rue de Courcelles’ile.

John Kennedy 1961. aastal
John Kennedy 1961. aastal Foto: Henry Burroughs / AP/Scanpix

Pressiesindaja Salinger oli Kennedyle tellinud prostituudi Pariisi kuulsast Madame Claude’i bordellist.

Bordellipidajanna sündis 6. juulil 1923 Prantsusmaal Angers’is, saades nimeks Fernande Grudet. Ta alustas bordelliäriga 1957. aastal, luue seksuaalse rahuldamise võimalused rikastele meestele.

Ta bordellis töötasid vaid väga ilusad naised, kellest suur osa abiellus lõpuks mõne jõuka mehega.

Stadiemi raamatu kohaselt olid selle bordelli klientideks lisaks Kennedyle näiteks laulja Frank Sinatra, kunstnikud Pablo Picasso ja Marc Chagall, kolm põlvkonda miljonäre Gettysid, Iraani šahh, näitlejad Marlon Brando ja Goucho Marx ning paljud teised.

Frank Sinatra
Frank Sinatra Foto: Richard Drew / AP/Scanpix

Suur osa 20. sajandi kuulsatest ja jõukatest meestest leidsid tee Madame Claude’i majja Pariisis.

«JFK oli täitmatu seksuaalihaga mees, kes soovis teatud välimusega prostituute. Need naised pidid meenutama ta abikaasat Jackiet. Madame Claude teadis seda,» kirjutab Stadiem.

Jacqueline Kennedy
Jacqueline Kennedy Foto: Rights Managed / Illustrated London News Ltd/Mar/Scanpix

Madame Claude valis Kennedyle välja Sorbonne’i ülikooli lõpetanud 23-aastase naise, kes rääkis mitut keelt ja kes oleks sobinud Givenchy moemaja modelliks. Kennedy veetis Pariisi prostituudiga ligi ühe tunni.

Kennedyle jäi silma, et ta abikaasal Jacqueline’il oli samasugune Givenchy kostüüm nagu prostituudil.

Pärast prostituudi külastamist läks Kennedy hotelli, vahetas riided ja läks uutele kohtumistele. Ta tegi oma naisele komplimendi, et ta näeb Givenchy kostüümis suurepärane välja, silmes ees pilt prostituudist, kes kandis samasugust kostüümi.

John ja Jacqueline Kennedy 1961 Pariisis
John ja Jacqueline Kennedy 1961 Pariisis Foto: / AP/Scanpix

Kennedy kohtus lisaks de Gaulle’ile ka Nõukogude Liidu juhi Nikita Hruštšoviga ja see kohtumine oli Kennedy jaoks edukas.

«Kas Kennedy erksuse ja edu tagasid ta arsti poolt tehtud süstid või hoopis Madame Claude’i pakutud «ravim»?» küsib Stadiem oma raamatus.

USA 35. president John Kennedy oli võimul 1961 – 1963. Ta mõrvati 22. novembril 1963 Texases Dallases.

John Kennedy
John Kennedy Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Madame Claude, kelle kohta Prantsuse meedia kasutas «lõbutüdrukute kuninganna», suri 19. detsembril 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles