Pildid ja video: Venemaa MMi tulemusi ennustab kass Achilleus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud jalgpallifännid üritavad ennustada, milliseks kujunevad Venemaal 14. juunil algavate jalgpalli maailmameistrivõistluste mängud. Neid saab selles oma kuuenda meelega aidata valgekarvaline kass Achilleus.

Tegemist on Peterburi kuulsa Ermitaaži muuseumi kassiga, kellel arvatakse olevat selgeltnägijavõimed ja seega peaks ta suutma enamiku kohtumiste tulemust täpselt ennutada, teatab Reuters.

Venemaa MMi ennustajakass Achilleus
Venemaa MMi ennustajakass Achilleus Foto: Alexander Galperin / Sputnik

Achilleuselt oodatakse sama, mida suutis tema eelkäija, kaheksajalg Paul, kes ennustas 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste tulemusi üsna täpselt, valides võitjaks Hispaania ja nii ka läks.

Ermitaaži esindajate teatel elab neil mitu kassi, kuid Achilleus on kõige targem. 2017. aastal suutis ta näiteks ennustada õigesti FIFA konföderatsioonide karikaturniiri (FIFA Confederations Cup) tulemusi. See toimus 17. juunist kuni 2. juulini 2017 Venemaal. 

FIFA Confederations Cup on  rahvusvaheline jalgpalliturniir rahvuskoondistele, mida korraldab FIFA iga nelja aasta järel. Turniiril osaleb kaheksa koondist: korraldajariik, valitsev maailmameister ning konföderatsioonide meistrid.

Venemaa kuulus muuseumikass Achilleus on kurt, mis tähendab seda, et teda ei sega ennustamisel välised helid.

Venemaa MMi ennustajakass Achilleus
Venemaa MMi ennustajakass Achilleus Foto: OLGA MALTSEVA / AFP

Kass ennustab enne MMi mänge ajakirjanike juuresolekul. Ta ees on kaks kaussi toiduga, ühel kausi juures on ühe ja teise juures teise kohtuva meeskonna lipp.

Venemaa MMi ennustajakass Achilleus
Venemaa MMi ennustajakass Achilleus Foto: Peter Kovalev / Peter Kovalev/TASS

Muuseumitöötajad koos jalgpallifunktsionäridega treenisid Achilleust enne MMi, näidates talle meeskondade särke ja riigilippe ning hiljem lasti ennustada toidukaussidega.

«Achilleus on läbinud korraliku treeningu, ta on MMiks valmis,» lausus kassi heaolu eest vastutav loomaarst Anna Kondratjeva.

Venemaa MMi ennustajakass Achilleus
Venemaa MMi ennustajakass Achilleus Foto: Peter Kovalev / Peter Kovalev/TASS

Loomaasrt lisas, et kui Achilleus Ermitaažis ringi jalutas, siis külastajad toitsid teda ja ta hakkas ülekaaluliseks muutuma.

«Kui ta meie juurde toodi, siis oli ta ümar nagu jalgpall. Panime ta dieedile ja samas alustasime ta ennustamistreeninguga,» lausus Kondratjeva.

Kui Achilleus ei treeni ega ennusta jalgpallitulemusi, siis saab koos temaga Ermitaaži hoovil fotosid teha.

Vene meedia teatel on Achilleus juba üsna kuulus, eriti pakub ta huvi lastele ja jalgpallisõpradele.

21. maailmameistrivõistlused jalgpallis leiavad aset 14. juunist kuni 15. juulini 2018 Venemaal. Osaleb 32 meeskond, esmakordselt kasutatakse videokohtunikku.

Finaalmäng toimub 15. juulil Moskvas Lužniki staadionil.

Achilleus on müütiline vanakreeka kangelane, Homerose «Iliase» põhtegelane. Ta oli vapraim kreeklane Trooja sõjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles