Põhjala tehasehoone avab publikule uksed: võimendatud intiimsus Kopli liinidel ehk tants tehase ümber

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rasmus Puksmann / Promopilt

Kolmapäeval, 13. juunil esietendub Koplis, Põhjala tehasehoones omanäoline tantsulavastus «Olmeulmad 2». Nii ruum kui etendus ise tõotavad anda kordumatu elamuse nii esinejatele kui pealtvaatajatele. 

Tantsulavastus «Olmeulmad 2» lööb argipäeva pea peale. Kontsakingad tasuks koju jätta, sest ees ootab Kopli vana Põhjala tehase kuumaastik.

Tehase ruum on tõsine väljakutse kogu tiimile, andmata ette ühtegi lihtsat lahendust.

Koht, kus pole täisnurki ega ühtki sirget pinda. On vaid kõrguv aegu näinud betoon ja igavene võitlus tema aastakümneid puutumatuna seisnud tolmuga. Sellest hoolimata on seal võimalik triivida lendava vaibaga, mööda kivist välja sirguvast rohe-oaasist otse bassist rõkatava helilaine harjale istuma.

«Olmeulmad 2» toob aastakümneid suletuna seisnud tehasesse taas nii argipäeva kui ulmalise.

«Pea peale pööratud argipäev oli meie jaoks võti, mille kaudu me ideid peas veeretama hakkasime. Kostüümi keerukus seisneb selles, et pead looma midagi, mis on tantsijatel seljas mugav ja lubab liikuda, samas olukorras, kus ruum nõuab mastaapseid vorme ja eepilisi mõõtmeid,» kommenteerivad oma loomingut kostüümikunstnikud Liisi Eesmaa, Kadi Adrikorn ja Mariliis Niine.

Eksperimentaalvormidega tuttav Liisi Eesmaa lisab, et «Olmeulmad 2» lavastus on andnud talle võimaluse lasta fantaasial vabalt reaalsust lammutada, millesarnast piiride avardamist ta moetellimuste puhul enamasti teha ei saa. «Oled argipäeva sees ja siis tabad ära, kuidas sul see väike klõks kuskil kuklas ära käib ja hakkad tegema pidurdamatuid piruette, et luua uusi reaalsusi. Kuigi on olnud väga intensiivne aeg, oleme saanud mõnusalt palju hullata ja lihtsalt fantaseerimist nautida.»

«Olmeulmad 2» etendused toimuvad loetud kordadel juunis Põhjala tehases aadressil Marati 5. Kohapeal ootab Kopli džungel ja tehasetäis hullust.

Piletid on saadaval Piletilevis.

Autorid / lavastajad / esitajad: Raho Aadla, Age Linkmann, Arolin Raudva, Maarja Tõnisson
Valguskunstnik: Revo Koplus
Lavakunstnik: Kairi Mändla
Kostüümikunstnik: Liisi Eesmaa, Kadi Adrikorn, Mariliis Niine
Helikunstnikud: Hello Upan, Killu Sukmit  (live-band)
Tehniline juht: Rasmus Puksmann
Produtsendid: Grete Nellis, Helen Sürje (ja Kärolin Vallimäe)
Kaasprodutsent :Kanuti Gildi SAAL

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles