Putini arvates on #MeToo liikumine meediatsirkus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putini vastas eile Moskvas ajakirjanike küsimustele ja juttu tuli ka läänes kanda kinnitanud ahistamisvastasest #MeToo liikumisest.

Vene riigipea arvates on #MeToo meedia vandenõu ja tal on he meel, et see ei ole Venemaale jõudnud, teatab The Guardian.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Dmitry Azarov / Kommersant/Scanpix

Putin küsis, et miks lääne naised lasid end aastakümneid ahistada ja nüüd järsku teatasid, et nad on ohvrid, edastab The Guradian.  

Venemaa presidendi arvates tuleks ahistamisi ja vägistamisi käsitleda kohtus, mitte teha sellest meediatsirkus, mida #MeToo tema arvates on.

#MeToo liikumise toetaja
#MeToo liikumise toetaja Foto: Bertrand Guay / AFP/Scanpix

«On inimesi ja organisatsioone, mis tegelevad läänes ja Hollywoodis naiste õiguste kaitsmisega, tuues esile juhtumid, mis on 10, 20 ja 30 aastat vanad. Miks just nüüd? Miks mitte kümme aastat tagasi, kui mingi konkreetne ahistamisjuhtum aset leidis? Ühiskonna toimimist ja tasakaalu silmas pidades tuleb kaitsta väga erinevate gruppide huve, hoolimata nende soost, vanusest ja religioonist,» nentis Putin.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik/Scanpix

Vene president lisas, et kui leiavad aset naiste vastu suunatud vägivallajuhtumid, siis igas tsiviliseeritud riigis tegeleb nendega politsei ja kohus.

«Seksuaalsest ahistamisest ja vägistamisest ei saa teha kampaaniat arvates, et see lahendab probleemid,» lisas Putin.

#MeToo liikumise toetaja
#MeToo liikumise toetaja Foto: Bertrand Guay / AFP/Scanpix

Putin kommenteeris ka Venemaa ühte ahistamisskandaali, Riigiduuma liikme Leonid Slutski vastu esitatud süüdistusi, et ta on  seksuaalselt ahistanud mitut naisajakirjanikku. Venemaa duuma eetikakomitee lükkas süüdistused ümber.

«Ma ei ole kuulnud, et Slutski oleks ühtegi naist ahistanud,» oli Putin napisõnaline.

#MeToo liikumise käivitasid Hollywoodi produtsendi Harvey Weinsteini vastu esitatud kümnete naiste süüdistused, mille kohaselt kasutas ta naisi, eelkõige näitlejannasid aastakümneid ära, sundides neid karjääri nimel endaga seksima.

Harvey Weinstein (ees)
Harvey Weinstein (ees) Foto: Brendan McDermid / Reuters/Scanpix

Weinstein eitab, et ta oleks mõnda naist ahistanud ja vägistanud. Tema sõnul leidsid kõik seksiaktid aset mõlema poole nõusolekul.

Weinstein anti New Yorgis kohtu alla ja talle esitati süüdistus vägistamises. Ta teatas kohtus, et ei ole süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles