31 aastat hiljem: Edgar Savisaarest ilmus päevavalgele haruldane karikatuur

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandbergi joonistatud karikatuur Edgar Savisaarest
Marek Strandbergi joonistatud karikatuur Edgar Savisaarest Foto: Marek Strandberg

Tiit Pruuli avaldas sotsiaalmeedias karikatuuri, mille toonane keemiatudeng Marek Strandberg Marju Lauristini filosoofiaringis tudengitele külla tulnud Edgar Savisaarest joonistas. Karikatuur pärineb 1987. aasta novembrist. 

«Edgar Savisaar oli just areenile sööstnud uuendaja. Külaline esines ettekandega IMEst. Keemiatudeng Marek Strandberg joonistas juttu kuulates karikatuuri ja tahtis selle väikses žurna audikas ringi saata. Leidsin, et see pole viisakas ja toppisin pildi portfelli. Siin ta nüüd on. Suurim karistus Savisaarele on, et keegi ei raja talle kunagi ausammast ja kellelgi pole teda enam vaja,» kirjutab Tiit Pruuli oma sotsiaalmeediapostituses Stranbergi karikatuuri juures. 

Joonistuse autor Marek Strandberg avaldab, et 31 aastat tagasi, mil ta Savisaarest karikatuuri joonistas, oli näha selle inimese ambitsioon ja loomus. «Siis, kui ta käis ja rääkis koos teiste utopistide-kommunistidega Isemajandavast Eestist (IME-st),» täpsustab Strandberg ja on tänulik kunstikollektsionäär Pruulile, et pilt on säilinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles