Galerii: metalmaailma tippu kuuluv Stone Sour pani ajaloolised Pirita kloostri varemed värisema

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülimenukas Ameerika rokk ja metalbänd Stone Sour andis Pirita Kloostri varemetes võimsa kontserdi. Üles astutakse kirtarrist Christian Martucci sünnipäeval, mistõttu plaanitakse üllatusi. Soojendusesindajaks Nothing More.

Elu24le antud intervjuus muheles Roy Mayorga, et ei saa õhtustest plaanidest eriti rääkida, sest see on üllatus. Kuid mehe miimika vihjas, et varuks on nii mõndagi. Juba 1992. aastal alguse saanud bänd on bändiliikmete edukamate kõrvalprojektide tõttu pidanud mitmeid pause kuid alati on tulnud tagasi plaaditäie hittidega. Nõnda on lood «Through The Glass», «Say You'll Haunt Me» ja «St. Marie» jõudnud ka laiema avalikkuse lemmikutenimekirja, mitte ainult metalimuusika austajate omasse. 

Bänd on läbi aja viljelenud mitmeid stiile, miksides rahulikumat ja meloodilisemat helikeelt rajude ja karmide lugudega. Käesoleva tuuriga «Hydrograd» on tuldud tagasi oma raskemuusika juurdte poole ning uus album on saanud kiitust nii fännidelt kui kriitikutelt. 

Bändi liikmed on tõelised rokkmaailma tipud, eesotsas solist Corey Tayloriga, kelle karisma, äratuntav ja omapäraselt võimas hääletämber bändi mitmekülgse loomingu sadade tuhandete kuulajate lemmikuks on muutnud. Vaheldumisi esitatakse rokkbalaadilaadseid lugusid, millel melanhoolne kõla ja tugev, emotsioonirikas vokaal ning siis jällegi rajult temperatuuri kütvad metali poole kalduvad lood, mis panevad ka kõige tagasihoidlikumad kuulajad kaasa hüppama.

Corey Taylor on tuntud ka teise ülipopulaarse bändi, Slipknot'i solistina. Just Slipknoti omaaegne edu pani samal ajal, 1992. aastal alguse saanud Stone Sour'i mõneks ajaks tagaplaanile soojenema. Kui aga nii Slipknot'i kui ka teiste bändiliikmete kõrvalprojektid teatud sihtmärgid saavutanud olid, pühenduti taas muusikaloomisele. Praegu nauditakse rahulikus tempos tuuri. Kõik bändi liikmed on oma elus ja karjääris jõudnud rahulikku kohta, kus saab keskenduda vaid muusikategemisele ning pikalt kõrvalprojektiks olnud bänd saab kogu liikmete tähelepanu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles