Kõrgem sõjakool avab huvilistele uksed

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli õppurite traditsiooniline 1. septembri jalutuskäik.
Kõrgema sõjakooli õppurite traditsiooniline 1. septembri jalutuskäik. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedel kell üheksa hommikul avab Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool Tartus külalistele uksed, et näidata, kuidas õpivad tulevased kaitseväe ohvitserid.

Kaitseväe peastaabi teatel räägivad lahtiste uste päeval põhikursuse kadetid külalistele riigikaitsest, kadetielust ja tutvustavad õppe- ning eluruume, muuseumi ja relvastust. Kadetikasiinos räägitakse sõjakoolide rahvusvahelisest koostööst ja ajaloolistest traditsioonidest. Huvilised saavad kuulata loenguid riigikaitsest, küberkaitsest ja kõrgemast sõjakoolist.

Jagatakse infot sisseastumiskatsete ja õppimisvõimaluste kohta.

Kaitseväe ühendatud õppeasutus on Eesti ainus riigikaitseline kõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere kaitseväele ja Kaitseliidule. KVÜÕA kõrgema sõjakooli põhikursusel omandatakse ohvitseri põhioskused ja saadakse rakenduslik kõrgharidus sõjalise juhtimise erialal koos nooremleitnandi auastmega.

Õppeaeg maaväe suunal on kolm aastat, õhuväe õppesuunal kestavad õpingud koostöös Eesti lennuakadeemiaga kolm ja pool aastat ning sügisest alustaval mereväe põhikursusel koostöös Eesti mereakadeemiaga kolm aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles