Paavst sulges tantsivate nunnade kloostri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst sulges tantsivate nunnade kloostri
Paavst sulges tantsivate nunnade kloostri Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI sulges Roomas asuva Santa Croce kloostri, kuna sealsed nunnad tantsisid missade ajal.

Nunnade seas oli ka 38-aastane püha õde Anna Nobili, kellest sai üleöö Youtube´i hitt, kirjutab The Telegraph.

Nimelt riputas erootilisest tantsijast nunnaks saanud Nobili internetti endast video, kus ta altari ees moderntantsu esitab.

Vatikan käivitas nendeni jõudnud informatsiooni põhjal uurimise.

Ka on selle kloostriga seotud niinimetatud Santa Croce sõprade ühing, mis koosneb eelkõige jõukatest katoliku usku aristokraatidest. Väidetavalt korraldasid nad kloostris koos nunnadega väga ebasobivaid üritusi.

«Saime informatsiooni, et seal kloostris leiavad aset ebatavalised ja moraaliga vastuollu minevad asjad. See klooster on meile tähtis, kuna seal on osa Jeesuse reliktidest,» lausus Vatikani esindaja.

Ta lisas, et kloostris ei olnud enam distsipliini ning tegeleti ilmalike asjadega.

Vatikani kinnitusel on selles kloostris ka varem probleeme olnud. Kaks aastat tagasi kaotas selles kloostris abti koha püha isa Simone Fioraso, endine moekunstnik, kellel väidetavalt oli homoseksuaalne suhe.

Kolm aastat tagasi viidi popstaar Madonna salaja sellesse kloostrisse ning ta sai seal uurida kõike, mis talle huvi pakkus.

Suletud kloostri põhikirik oli Basilica di Santa Croce in Gerusalemme, mis kuulub Rooma seitsme kuulsa palverännu basiilika hulka. Selle kiriku ehitamist alustati 235. aastal pKr.

Katoliku kiriku esindajate kinnitusel on seal Jeesuse ristilöömise ajast pärit reliktid, kaasa arvatud hukkamispaiga muld ning ristitükid.

See klooster tegutses üle 1500 aasta. Nüüd saadeti sealsed nunnad ja mungad Itaalia teistesse kloostritesse.

Vatikani pressiesindaja, isa Ciro Benedetti kinnitas kloostri sulgemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles