Video: Kanada autojuhtidele sadas taevast väljaheidet kaela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk linna kohal
Lennuk linna kohal Foto: Frank Peters / PantherMedia / Frank Peters/Scanpix

Kanadas Briti Columbias teatasid mitu autojuhti võimudele, et taevast sadas pruunikat halvalõhnalist tahkeid osi sisaldanud vedelikku, mis võib olla pärit mõne lennuki tualetist.

Susan Allen ja ta poeg olid Briti Columbias Kelownas autoga koju lõunale sõitmas, kui neil tuli punase fooritule taga peatuda ja siis kattusid masina esiklaas, katus ja küljed kummalise pruunika haisva ainega, teatab The Guardian.

«Nagu keegi oleks muda taevast loopinud. Ma ei soovita sellist haisvat kogemust mitte kellelegi, tegemist oli veega segunenud inimväljaheitega,» kirjeldas naine hiljem meediale.

Väljaheite koristamine
Väljaheite koristamine Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Susan Alleni arvates pärines pruun tükiline vedelik lennukist, mis maandus Kelowna lennuväljale.

«Sitaga pihta saamine on väga ebameeldiv, minda saatis paha tunne kogu päeva. Mul ei läinud see hais meelest ja ma ei saanud õhtul magama jääda. Visklesin voodis kella neljani hommikul,» jätkas kanadalanna.

Lennundusturvalisusega tegelev firma Transport Canada uurib seda 9. mail aset leidnud intsidenti rõhutades, et nad suhtuvad teadetesse, mis puudutavad lennukitest pärit aineid, väga tõsiselt.

Allen ja ta pere pesid oma auto puhtaks, kuid naine sai taevast sadanud sõnniku tõttu silmainfektsiooni, mis silmaarsti tõttu tekkis ülevalt silmadele kukkunud kloaagibakterite tõttu.

Alleni kahtlust, et pruun poolvedel aine on pärit lennukist, kinnitasid lennujuhtumite uurijad.

Varasemast on teada mitu juhtumit, milles lennukist on kukkunud jääkuubikuid, mille sees on väljaheited. Need kuubikud on desinfitseeriva ja baktereid hävitava aine tõttu sinised.

Kanada keskkonnateadlase Robert Youngi arvates võis Kelowna intsidendi põhjustada leke lennuki kanalisatsioonisüsteemis.

Lennuk. Pilt on illustreeriv
Lennuk. Pilt on illustreeriv Foto: Péter Gudella / PantherMedia / Péter Gudella/Scanpix

Briti Columbia meedia teatel koges kolm päeva pärast ema ja poeg Allenit sama veel üks autojuht, kes samuti ütles, et taevast sadas sitta.

Kelowna rahvusvahelise lennujaama esindajad teatasid, et neil puuduvad andmed, et sinna maandunud või sealt õhku tõusnud lennukite WC-süsteem oleks olnud korrast ära.

Kelowna on linn Kanada lääneosas Briti Columbia provintsis, asudes Okanagani järve kaldal.

Kanada Kelowna panoraamvaade
Kanada Kelowna panoraamvaade Foto: wikipedia.org

Linna ümbruses on pehme kliima, mistõttu see on Kanada peamine viinamarjakasvatuspiirkond. Suvel on õhutemperatuur keskmiselt 27 ja talvel 0 kraadi.

Kelowna asutati 1859. aastal, linnaks sai 1905.

2003 toimunud metsatulekahjus hävis üle 200 maja ja umbes 30 000 inimest tuli ajutiselt evakueerida. Praegustel andmetel elab seal üle 100 000 elaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles