Režissöör Brian De Palma teeb Harvey Weinsteini seksuaalrünnakute teemal õudusfilmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: STEVEN HIRSCH / AFP/Scanpix

Hollywoodi režissöör Brian De Palma teatas, et ta kirjutab õudusfilmi stsenaariumit, mis põhineb produtsent Harvey Weinsteini skandaalil.

77-aastane De Palma, keda tuntakse  1976. aasta õudusfilmist «Carrie» ja 1983. aasta krimifilmist «Scarface», on enda sõnul Weinsteini seksuaalahistamise juhtumite pinnaletulekut ja sellele järgnenut pingsalt jälginud, teatab bbc.co.uk.

Brian De Palma
Brian De Palma Foto: TIZIANA FABI / AFP/Scanpix
Õudusfilmi «Carrie» reklaam
Õudusfilmi «Carrie» reklaam Foto: wikipedia.org
Kaader filmist «Scarface». Pildil Michelle Pfeiffer ja Al Pacino
Kaader filmist «Scarface». Pildil Michelle Pfeiffer ja Al Pacino Foto: United Archives/IFTN / imago/United Archives/Scanpix

Harvey Weinsteinile esitati süüdistus seksuaalses ahistamises ja vägistamistes. Tuntud filmitegija andis end möödunud nädalal New Yorgi politsei kätte, kuid eitab nii ahistamist kui vägistamist.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: FALOS / TPG/MEGA/Scanpix

«Tean, et Weinsteinil oli palju ohvreid, aastakümned levisid igasugused jutud,» teatas režissöör.

De Palma lisas, et näitlejad peavad saama režissööri ja produtsenti usaldada ning näitlejate ärakasutamine ükskõik millisel viisil on lubamatu.

Kümned naised süüdistavad Weinsteini ahistamises ja vägistamises, kuid süüdistused esitati talle vaid kahe naisega toimunud intsidentide eest. Üks neist naistest on Lucia Evans, teise naise nime ei ole avalikustatud.

Tegemist on kahe esimese Weinsteini vastu esitatud süüdistusega, kuid neid võidakse esitada veel. Weinsteini sõnul olid kõik temaga seksinud naised seksiga nõus ja ta ei vägistanud mitte ühtegi naist. Ta loodab enda õigeksmõistmist.

De Palma teatel teeb ta uue filmi koostöös ühe Prantsuse produtsendiga, kuid peategelane ei kanna Harvey Weinsteini nime.

Harvey Weinstein.
Harvey Weinstein. Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

«Peategelane on äratuntav, kuid see ei ole Harvey Weinstein. Tegemist on õudusfilmiga, kus põhiroll on meessoost seksuaalkiskjal ja tegevus toimub filmitööstuses. Põhijooned saime Weinsteini skandaalist,» teatas režissöör Prantsuse väljaandele Le Parisien.

De Palma sõnul on mõjutanud ahistamisvastane #MeToo liikumine üsna palju filmipoliitikat ja –maastikku ning seda, kuidas edaspidi filme tehakse.  

«See on huvitav protsesse alates selles, kui naised hakkasid seksuaalsüüdistusi esitama. Paljud filmid on meeste vaatevinklist, mida mehed teatud olukordades või protsessides näevad. #MeToo käivitas selle, et naised hakanud oma nägemust esile tooma ja läbi suruma,» lisas režissöör.

USA meedia teatel võib Weinsteini seksuaalkuritegudes süüdi mõistmisel oodata ees kuni 25 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles