Tapa kultuurikoja direktoril Heili Pihlakul on idee avada Tapal linna aastapäeval, 25. juunil koduaedades kohvikud. Mõtte sai ta Hiiumaalt Kärdlast, kus kodukohvikud sel suvel juba kuuendat aastat tegutsema hakkavad.
Tapal otsitakse kodukohvikute pidajaid
Kohviku pidamiseks vajalik õu peaks asuma Tapa kesklinnast mõneminutise jalutuskäigu kaugusel. Pihlaku kinnitusel pole selleks vaja tingimata eramaja hoovi, ka kortermajad võivad üheskoos kohviku avada, sest muruplatse ju jätkub.
Hiljemalt 12. juuniks tuleb kohvikupidamise soov Heili Pihlaku juures registreerida ning korda ajada vajalikud dokumendid (tervisetõend ning avaldus veterinaaria- ja toiduametile eraelamus toidu valmistamise kohta). Pihlak lubab kõiki dokumentide koostamisel aidata. “Köögile mingeid erilisi nõudmisi esitatud pole, täiesti tavaline koduköök sobib,” selgitas ta.
Ta soovitab meelde tuletada oma salaretseptid, et neid külalistele tutvustada. Heili Pihlaku sõnul võiksid Tapal just erinevate kultuuride esindajad oma rahvuskööki serveerida. “Tapal on ju kõige paremad pliinimeistrid,” märkis ta ning lisas, et menüü on kohvikupidaja otsustada. “Kindlasti on igal perel ja perenaisel omad vahvad retseptid ja nipid,”arvas ta.
Praeguseks on juba Tapa muuseum lubanud enda hoovis kohviku avada ning linnapäevade raames külalisi võõrustada.