Jaapanis panid rebased 40 paari jalatseid pihta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks linnarebast
Kaks linnarebast Foto: Owen Humphreys / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Jaapanis Suur-Kyotos Nagaokakyos otsis politsei pikka aega, kes varastab linlaste jalatseid, jõudes mais jälile, et tegemist on linna kolinud metsloomadega.

Politsei ja elanike sõnul oli neile üllatuseks, et rebased olid need, kes 40 paari jalatseid, mille hulgas oli ka traditsioonilis sandaale, kaasa viisid, teatab The Guardian.

Rebane
Rebane Foto: Wild Wonders of Europe / Geslin / 1/Scanpix

20. mail leidis  Nagaokakyos aset suur politseioperatsioon kingavaraste püüdmiseks. Jäljed viisid mahajäetud maja aeda, kus korrakaitsjad leidsid rebaseurust 40 paari jalatseid.

Jaapanlane oma jalatsitega
Jaapanlane oma jalatsitega Foto: JCB Prod / PantherMedia / JCB Prod/Scanpix

Kyoto loomaaia juht Naoki Yamashita arvas, et rebased vallutasid mahajäetud aia, ehitades sinna pesa ning käisid jalatsite vargil, et nende abil pesa ehitada.

Jaapani sandaalid
Jaapani sandaalid Foto: Tracey Kimmeskamp / PantherMedia / Tracey Kimmeskamp/Scanpix

Politsei soovitas Nagaokakyo elanikel edaspidi välisjalatsid majja võtta, mitte neid ukse taga hoida, vältimaks nende võimalikku kadumist.

Kohalike teatel oli neile üllatuseks, et just rebased osutusid kingavarasteks.

Jaapani sandaal
Jaapani sandaal Foto: TongRoASIA Lewis Lee / PantherMedia / TongRoASIA Lewis Lee/Scanpix

«Võiks arvata, et seda teevad koerad, kuid meie linnas olid need rebased. Politsei teatel ei saa välistada, et on veel kingavarastest rebaseid,» laususid elanikud.

Linnarebane
Linnarebane Foto: Owen Humphreys / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Jaapani rebased ei ole esimesed jalatsivargad. 2009. aastal varastasid rebased üle 100 paari jalatseid Saksamaa lääneosa väikelinnas Föhrenis.

Ühendkuningriigi pealinnas Londonis oli 2013. aastal ja Farmouthis 2014. aastal sama probleem.

Nagaokakyo on linn Jaapani keskosas Kyoto prefektuuris.

Nagaokakyo omavalitsus moodustati 1949. aastal kolme küla liitmise teel, saades nime läheduses asunud endise pealinna Nagaoka-kyō järgi. Nagaoka-kyō oli Jaapani pealinn aastatel 784–794.

Varasem pealinn oli Heijō-kyō, kust keiser Kammu selle ära kolis, sest Nagaoka-kyō oli veetranspordi suhtes paremas asukohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles