Austria laulja selgitab Iisraeli lükkamisintsidenti: delegatsiooni liige pööras end ümber ja ütles mulle ...

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cesar Sampson.
Cesar Sampson. Foto: Armando Franca / AP

Austria laulja Cesar Sampson selgitab pärast Iisraeli Eurovisiooni võitjaks kuulutamise järel toimunud lükkamisintsidendi tagamaid, öeldes, et see ei olnud nii suur asi, kui inimesed arvavad.

Mõni päev pärast Eurovisioon 2018 finaali, mil võitjaks kuulutati Iisrael, avaldati YouTube'is video, kuidas Iisraeli delegatsioon lükkab Nettast eemale neid õnnitlema tulnud mustanahalise Austria laulja Cesar Sampsoni.

Videos on näha, kuidas roosat ülikonda kandnud laulukirjutaja Doron Mediale lükkab Cesar Sampsoni Nettast eemale.

Intsidendist on küll juba kolm nädalat möödas, aga rahvas pärib selle kohta edasi ja soovitakse teada, mis juhtus, miks Iisraeli delegatsioon nii tegi.

Austria laulja Cesar Sampson on nüüd kätte võtnud ja andnud omapoolse selgituse sellest, mis juhtus.

«Kallid inimesed Iisraelis (ja kõik, kes seda veel loevad)! Praeguseks on sellest nii-öelda lükkamisintsidendist ja euroka finaalist möödas juba kolm nädalat. Olles rääkinud sellest pikalt Austria meediaga ning seletanud Doron Mediale ja minu vahel toimunud intsidenti, lootsin ma, et kogu see asi on praeguseks unustatud. Kuna ma saan selle kohta ikka iga päev sõnumeid, eriti inimestelt Iisraelist, siis otsustasin ma rääkida enda versiooni sellest, mis juhtus,» rääkis Cesar. «Ma tunnen Doronit alles 2016. aasta eurokast. Ta oli üks esimesi, kes mind Facebookis õnnitles, kui kuulis, et ma esindan Austriat, ja siis kui ta kuulis, et ma sain finaali. Ta ainult toetas mind. Ma kuulsin, et ta on hiljem meedias öelnud provokatiivseid asju, millega ei saa rahule jääda. Aga seoses sellega, mis juhtus finaalis, oli tema täielikult süüta.»

Cesar jätkas: «Jah, ma püüdsin Nettat võidu puhul õnnitleda, ning jah, see oli võimatu. Aga see ei olnud tema süü. Ma usun, et selleks on hea põhjus, aga kui on üks delegatsioon, kes peab turvameestega valvatud ruumis olema kaitstud, [siis peaks see olema võitjadelegatsioon], ning igasugused välised faktorid võivad kena pereatmosfääri rikkuda, mis teeb Eurovisioonist selle, mis see on.»

«Lühidalt öeldes: nad varjasid Nettat meie kõigi eest, ning Doron pööras ümber ja ütles mulle: me armastame sind. See on kõik, mis juhtus. See ei ole suur asi: ma ei oleks kunagi seda avaldust teinud, sest mitte midagi ei juhtunud. Naaseme nüüd tähtsamate asjade juurde tagasi.»

 

Dear people of #Israel (and whoever else reads this) ! It’s been over 3 weeks since the ESC finals and the alleged “face shoving incident”. After being asked by the austrian media and having given a rectifying statement about what really happened between me and #doronmedalie , I thought this whole thing will blow over soon. Since I am still receiving messages about this on a daily basis, especially by people from Israel, i will tell my side of the story here:) I know Doron since ESC2016. He was one of the first to congratulate me on facebook, when he heard that I’ll represent Austria, he was the first to congratulate me when I reached the Finals. Nothing but support. I heard , that he said some pretty provocative things on the media since then, i think he did himself no service with that, to say the least. But in the case of what happened at the finals, he is completely innocent. Yes, I did try to congratulate Netta to her victory and yes, it was unfortunately impossible. But that was not(!) his fault . I am sure there must be a good reason(maybe someone can tell me) but if - in a completely secured delegations-only-area , in a police guarded building -there is one delegation that has extra bodyguards around the artist, this can be rather disruptive to the nice family athmosphere that makes eurovision what it is. So bottom line , they “shielded” Netta from the rest of us, Doron turned around reached out and said “We love you” . That’s all that happened. No big deal : i would have never spoken about any of this, cause there’s nothing to say:) Now let’s get back to more important things:) One Love.❤️ C

A post shared by Cesár Sampson (@cesarsampson) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles