Brittide elu muutub ohtlikuks: paaril järgmisel päeval on tugev äike ja paduvihm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetorm
Äikesetorm Foto: General / ©2001 Credit:Topham /Phottri/Scanpix

Briti meteoroloogiaamet andis järgmise  paari päeva kohta ilmahoiatuse, et oodata on võimsaid äikesetorme, paduvihma ja rahesadu.

Walesis, Inglismaa lõunaosas ja Midlandsis võib sadada mõne tunni jooksul 60  - 80 millimeetrit vihma, tekitades tõenäoliselt üleujutuse, teatab Daily Mail.

Paduvihm ja üleujutus
Paduvihm ja üleujutus Foto: 28Lab / Caters News / Caters News Agency/Scanpix

«Äikese, paduvihma ja rahe «kokteil» võib olla eluohtlik ning kellel võimalik, olgu sel ajal siseruumides. Paduvihma tõttu muutuvad teed libedaks ja osa teelõike võivad olla rohke vee tõttu läbimatud. Vihm muudab nähtavuse halvaks ja teedel tuleb olla ettevaatlik, ennetamaks liiklusõnnetusi,» seisab hoiatuses.

Vihmavarjudega jalakäijad
Vihmavarjudega jalakäijad Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP/Scanpix

Meteoroloogide sõnul sajab mais tavaliselt 55 – 59 millimeetrit vihma, kuid nüüdse ilma puhul on vihmakogus märgatavalt suurem.

Paduvihm
Paduvihm Foto: FRISO GENTSCH / AFP/Scanpix

Elanikke hoiatati, et hoonetesse tungiv vihmavesi võib tekitada ohuolukordi ning elanikel tuleks elektriseadmed sulgeda ja kontaktist eemaldada.

Ühistranspordiliikus võib halbade ilmaolude tõttu mõneks ajaks seiskuda.

«Võimalik, et sajab golfipallisuuruseid raheteri, mis võivad lõhkuda autosid, majade katuseid, aknaid ja puid,»  jätkasid meteoroloogid.

Raheterad
Raheterad Foto: Edward George / SWNS.com / Edward George / SWNS.com/Scanpix

Briti saartel on maikuu temperatuur olnud keskmisest kõrgem, ulatudes 30 kraadini. Äikesetormi ajal temperatuur langeb, kuid ei jää alla 20 soojakraadi.

Äikesetorm
Äikesetorm Foto: Michael Scott/Caters News / Caters News Agency/Scanpix

Juba möödunud nädalal oli Ühendkuningriigis paaril päeval äike, kuid sel nädalal on äike tõenäoliselt võimsam.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles