Närvikõdi: vaata, kuidas hulljulge tsikk kümne meetri kõrgusel Pühavaimu kirikutorni ja Raekoja vahel kõlgub

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu 37. korda peetavad «Tallinna Vanalinna Päevad» andsid festivalile verdtarretava avapaugu. Etenduse «Sajandi unistus» üks osa nägi ette hulljulge õhuakrobaadi sõitu Pühavaimu kiriku tornist Raekoja platsile. Vaata!

Täna sai avapaugu 3. juunini kestev «Tallinna Vanalinna Päevade» festival. Eriliselt suurejooneliseks muudab tänavused pidustused Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamine. 37. korda peetav festival sai kohe alguses suure doosi ekstreemsust, kui avalavastuse «Sajandi unistus» käigus akrobaat Pühavaimu kiriku tornist Raekoja platisle sõitis. Kümne meetri kõrgusel toimuv ekstreemne vaatemäng on osa etendusest, mille lavastajaks Vahur Keller, muusikajuhiks Siim Aimla, koreograafia eest hoolitses Piret Torm Kriis ning etenduses löövad kaasa veel Kait Kall, Siim Aimla Swingband, Swinging Sisters, Hedvig Hanson, Silver Laas, tantsustuudio «Modus», Trikivabrik jt.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul loodud koduleht kirjutab etenduse tutvustuseks, et vaatemängu abil elatakse põgusalt läbi meie riigi suured ajatormid. «Siim Aimla swingbändi, heade lauljate ja tantsu saatel lennatakse läbi tormilise sajandi nii muusikas, poliitikas kui armastuses. Just nagu väike Eesti, kes peab pidevalt tasakaalu hoidma, et mitte kukkuda, teevad õhuakrobaadid uskumatu numbri 10 meetri kõrgusel publiku peade kohal. Maailm on hullumeelne, maailm on muutlik, armastus jääb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles