Video: puusepast hipi kaaperdas tenniseässa Boris Beckeri mahajäetud Mallorca villa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Becker
Boris Becker Foto: Juergen Hasenkopf / imago/Hasenkopf/Scanpix

Saksalasest kunagisele tennisestaarile Boris Beckerile Mallorca saarel Artas kuuluvasse, kuid kasutamata villasse asusid elama hipsteritest skvotterid.

15 miljonit eurot maksva villa võtsid oma valdusse Saksamaalt sinna kolinud vaba elu harrastajad eesotsas 44-aastase Georg Berresiga, kelle teatel kavatsevad nad suure maja remontida ja elada seal kommuunina, teatab The Sun.

Boris Beckerile kuuluv villa Mallorca saarel
Boris Beckerile kuuluv villa Mallorca saarel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sakslase teatel avastasid nad alles pärast Son Colli villasse elama asumist, et see kuulub kunagisele maailma esireketile.

Sakslasest skvotter Goerg Berres (vasakul), Boris Becker ja Beckeri mahajäetud villa
Sakslasest skvotter Goerg Berres (vasakul), Boris Becker ja Beckeri mahajäetud villa Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Berres on oma elukutselt puusepp, kes on ka varem maju remontinud ja tema sõnul ei peaks tal Mallorca saarel asuva hoonega probleeme tekkima.

50-aastane Becker kuulutas 2017. aasta juunis välja eraisiku pankroti, olles kaotanud oma 150 miljoni euro suuruse vara.

Boris Becker
Boris Becker Foto: PETER KNEFFEL / AFP/Scanpix

Mallorca saarel Artas asuva villa lähedal elavate inimeste teatel ei ole Becker oma maja külastanud aastaid.

Becker ostis Mallorcale maja 1995. aastal, pannes selle 2007. aastal 15 miljoni euro eest müügile, kuid keegi ei tahtnud seda.  

Boris Becker 1998. aastal
Boris Becker 1998. aastal Foto: / imago/Weckelmann/Scanpix

2014. aastal pidi villa minema Beckeri võlgade katteks müüki, kuid viimasel hetkel sai ekstennisist vajaliku summa kokku, et ta majast ilma ei jääks.

Mallorca võimude teatel on Becker selle maja remonttööde, elektri ja hooldustööde eest võlgu umbes 500 000 euro suuruse summa.

Berresi teatel kavatseb ta kohalike võimudega läbirääkimisi pidada, et ta saaks 2879-ruutmeetrise maja ja aia hooldamise eest seal elada.

«Kavatsen siin hakata kasvatama juurvilju, viima läbi seminare taasuvenergiast ja teistel ökoteemadel, mis inimesi huvitavad,» lausus skvotter.

Skvotterist sakslane lisas, et ta kolis Mallorcale 2014. aastal, olles elanud mitmetes mahajäetud majades.

«Mina mu kaaslased ei ole lihtsalt majade vallutajad, meie eesmärgiks on hooned taastada, anda neile uus elu ja panna nad tulu tooma. Ma ei ole ühegi kinnisvara küljes kinni, sest need tegelikult ei kuulu mulle. Ma olen hea haldjas, kes lihtsalt aitab,» teatas sakslane.

Mallorca politsei teatel ei ole nad saanud ühtegi kaebust, et keegi võõras on Boris Beckeri endisesse villasse elama asunud.

Mallorca on Vahemeres asuvate Baleaari saarte suurim saar, mille pindala on 3640 ruutkilomeetrit. Saarel asub Palma linn.

Mallorca saar kaardil
Mallorca saar kaardil Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles