Reedel ja laupäeval toimub Tallinnas ainulaadne muusika- ja kunstifestival

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Back To Reality Check 2 festivali plakat.
Back To Reality Check 2 festivali plakat. Foto: Ailan Daniel Mark

27.-28. mail toimub Tallinnas ainulaadne muusika- ja kunstifestival Back to Reality Check 2. Festivalil astub üles 16 bändi ja üle tosina DJ.

Back to Reality Checki eristab teistest muusikafestivalidest selle suur rõhk visuaalkunstil. Festivalil üritatakse visuaalsete võtetega luua uus maailm, kus ei kehti gravitatsioon, teemal «taevas versus maa».

Sarnaselt eelmisele üritusele kasutakse ära kogu festivali ala, mis täidetakse erinevate visuaalkunstivormidega, mille abil kujundatakse kogu ürituse lummav õhustik. Suur rõhk on ka valgusinstallatsioonidel, millest omakorda eriline rõhk on UV-valgustusel. Kohapeal tegutsevad vabatahtlikud, kes kõiki soovikorral vastavate värvidega maalivad.

«Esimesel Back To Reality Checkil sai meile selgeks, et just sellist muusika kunsti fusion-festivali ongi Eestil vaja, kus õhtu jooksul külastas üritust ligi 1000 inimest. Järjekorras teist Back To Reality Check’i korraldades teadsime kohe algusest peale, et peame end ületama ning publikule veelgi võimsamat elamust pakkuma,» räägib festivali eestvedaja Ailan Daniel Mark.

Rotermanni kvartalis asuvad lokaalid Protest ja Korter ning nende vaheline ala ongi seekord kaheks päevaks antud Eesti parimatele noorema generatsiooni bändide ja DJde valdusesse. Lisaks 15-le Eesti bändile astub lavale ka metal-dubi ansambel Skafandr Venemaalt.

«Tegu on kindlasti selle kevade ühe olulisima muusikasündmusega peale Tallinn Music Weeki. Sellist ägedat segu parimast uuest muusikast ei saa mujalt kui Back To Reality Checkilt,» sõnas festivalil oma uut projekti Amoeba esitlev Aidese kitarrist Taavi Paomets

Artistide nimekiri on poole pikem kui mullu: Iiris, Aides, Mimicry, Nevesis – need on ainult mõned bändid, keda festivalil kuulata saab. Külastajatele pakutakse ka silmailu, lisaks bändidele on oodata tantsijaid ja tule-showd.

Piletid on juba müügil Rotermanni kvartalis melulokaalis Protest ning 16€ Hostelis.

Esinevad: Aides, Amoeba, August Hunt, Elephants From Neptune, GüüTTeÖö esitleb – Küttebänd, Iiris, Junk Riot, Kallervo Karu & DJ Paul Oja «KPM», Kosmofon, MID, Mimicry, Nevesis, The Shifts, Skafandr (RUS), The Nymph, The Princes, Wild Oscar, K-Sein & Mhkl (Grind, DnbDub Promotion), Muudu & Anton Must (GüüTTeÖö), Tony Da Looney (2€ pidu, LAMP), Slin (Siege Crew), Together Crew, Kurm, Jack Swagga, Tõnis Hiiesalu, Poel, Borderstep, Hi3,14. Lisaks ka Tuleteater Kelfirius ja VJ Lowbite.

BACK TO REALITY CHECK PROMO CLIP from Janar Aronija on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles