Nexus näitab varem avaldamata kaadreid esimesest esinemisest

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006: ansambel Nexus: (paremalt) Helen Randmäe, Merlyn Uusküla, Janne Saar.
2006: ansambel Nexus: (paremalt) Helen Randmäe, Merlyn Uusküla, Janne Saar. Foto: Aldo Luud

Tüdrukutebänd Nexus avaldas sotsiaalmeedias ajaloolised fotod oma esimesest kontserdist. Neid fotosid pole kusagil varem avaldatud. 

Nexust peetakse siiani Eesti viimaste aegade üheks edukaimaks tüdrukutebändiks. Meenutame, et kuuma tütarlastebändi moodustasid 15 aastat tagasi Janne SaarMerlyn Uusküla ja Helen Randmäe. Janne ja Helen olid toona veel alaealised 16-17aastased.

Esimese kontserti eel aastal 2003 oli Nexuse tüdrukutel oma sõnul ikka tohutu pabistamine. Ka tehnilised võimalused ei olnud just hiilgavad. «Kuna kolme raadiomikrofoni polnud siis Helenile anti peamikker nagu tantsutreeneritel,» kirjeldavad tüdrukud tüüpilist 00ndate lavatehnikaprobleemi lahendust. 

Loomulikult mõjutas Nexus nagu iga teine tüdrukutebänd oma väikeste fännide riietumisstiili. Kes ei mäletaks BestB4 ikoonilisi nabapaljastavaid liibuviad lükrakleite, mida aitas luua stilist Jana Hallas. Nexus aga ei loonud püüdlikult imagot, nad lihtsalt läksid lavale ja võlusid oma girlpoweriga.

Nexuse tütarlastel ei olnud võimalust omale stilisti palgata. Esinemisriided, mis peegeldavad kenasti 2000aastate alguse klubimoodi, valisid lauljad oma riiete hulgast. «Igaüks pani kapist selga oma parimad riided, mis tol hetkel võtta oli ja selletõttu nägime ka kõik väga erinevad välja,» meenutavad piigad. «Selle vist olime ikka kokkuleppinud, et teksa on alumises osas nagu fotodelt võib järeldada,» ei mäleta lauljad täna enam isegi. 

Ka raha maksti esinemise eest Nexusele suhteliselt vähe: «Esimene honorar jäi umbes 150 krooni kanti,» meenutab bänd sotsiaalmeedias. Samasl aastal ilmus Nexuse debüütalbum «Nii kuum». Plaadi nimilooga võideti lausa Raadio2 Aastahiti tiitel. Järgmine aasta sai Aastahiti auhinna sama plaadi lugu «Hingetuna». Vaatamata suurele menule lõpetas Nexus 2006. aastal tegevuse ja tütarlapsed keskendusid oma soolokarjääridele.

Vaata haruldasi nostalgilisi kaadreid bändist SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles