Vaata, millisel põneval viisil on võimalik masinad enesele alluma panna

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Alalooga, 2016.
Erik Alalooga, 2016. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kunstnik ja galerist Erik Alalooga avab Tartu Kunstimuuseumis isiknäituse «Singulaator». Pelgalt kunstinäitusega tegu pole: muuseumisse seatakse üles interaktiivsed masinad ja põgenemistubadega sarnanev keskkond.

24. mail kell 18 avatakse Tartu Kunstimuuseumis Erik Alalooga isikunäitus «Singulaator», mis toob muuseumisse publiku aktiivset suhtlust ootavad masinad ja põgenemistubadele omaste reeglite järgi toimiva keskkonna. 

Esimese korruse ruumides laotuval näitusel võtavad publiku vastu masinad, mis külastaja sisenemisele reageerivad ja olukorra intrigeerivalt ebamugavaks muudavad. «Teil on võimalus saba jalge vahel põgeneda või lähtuda teadmisest, et ruum peidab endas tehnoloogilist võimalust masinale vastu astuda, ta allutada ning ennast taaskehtestada,» selgitab kunstnik.

««Singulaator» on singulaarsuse simulaator. Tegemist ei ole arvutitega. Teie vastas on suhteliselt primitiivsed ning juhmivõitu mehaanilised masinad,» kirjeldab Erik Alalooga uut näitust. «Nagu evolutsioonis sadade miljonite aastate jooksul, nii kehtestab ka kunstisaalis ennast lõpuks ikkagi elujõulisem isend – masin või inimene,» selgitab kunstnik.

24. mail on võimalik tasuta kunstibussiga Tallinnast Tartusse näituse avamisele sõita.
Buss stardib kell 15 G. Otsa tänavalt Estonia teatri kõrvalt. Tagasisõit algab kell 22 Kompanii tänavalt muuseumi kõrvalt.

Koha broneerimiseks kirjuta piia@tartmus.ee

Reede, 25. mai on selle kuu viimane reede ning sissepääs muuseumisse maksab terve päeva kõigile 1 euro. 

Rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles