Robin Juhkental ja Marko Atso tõid legendaarsse Metro Luminali raputavalt värske energia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro Luminal
Metro Luminal Foto: Cloe Jancis / Metro Luminal

Aprillis sai legendaarne punk- ja rokibänd Metro Luminal endale kaks uut liiget: Robin Juhkental, kes asus solisti ametisse ning trummide taha Marko Atso. Nüüd teatatakse uuest singlist ja oktoobris ilmuvast albumist.

«Legendaarne rockidraakon Metro Luminal on oma uue sütitava singliga inimesi taas kodudest välja kuumutamas,» teatavad värskenduskuuri läbi teinud bändi Metro Luminali liikmed. Vokaalid Robin Juhkental, kitarril Rainer Jancis, bassil Kalle Netan ning trummide taga Marko Atso. Uus lugu kannab pealkirja «Aina rohkem». Sellel suvel lubatakse anda ka üks tuline kontsert Ulila rockil. Festivali peaesinejana lubatakse esitada ka juba armastatud laule kuid ka uusi lugusi oktoobris ilmuvalt uuelt albumilt.

Robin Juhkentali sai kuulajaskond laiemalt teadma kui bändi Malcolm Lincolni solisti, kes esindas Eestit ka 2010. aastal Eurovisioonil. Marko Atso oli pikka aega Metsatöllu trummar, kuid peale 2017. aasta lõpus erimeelsuste tõttu lahkumist, on mees pannud aluse veel teiselegi projektile: bändile Must Hunt.

Metro Luminali uuel tulemisel oli Marko «jah»-sõnal suur roll. Ansambli asutajaliige Rainer Jancis soovis meest enda bändi ja siis ka uuesti Metro Luminalile elu sisse puhuda. Robin ja Rainer tunnevad teineteist tegelikult juba üle kümne aasta, kuid tõsine koostöö algas alles eelmise aasta lõpus.

Metro Luminal sai alguse 1988. aastal. Siis kuulusid bändi koosseisu noored mehed: Allan Vainola, Rainer Jancis ja Mait Vaik. Seni Eestis nägemata ja omailmelise muusika läbi koguti kiirelt populaarsust ning kuigi bändi hiilgeaeg jäi üheksakümnendatesse, teavad lugu «Isa tuli koju» kõik, kes heast Eesti muusikast lugu peavad. 

1996. aastal lahkus bändist Allan Vainola, kelle tuntumate muusikaliste projektide hulka kuuluvad ka bändid Vennaskond ja Sõpruse puiestee. Eestvedajaks sai Rainer Jancis ning Metro Luminal muutus pigem eksperimentaalmuusika projektiks. Bändist on 2014. aastal ilmunud ka raamat «Valgus tunneli lõpus. Unenägu Metro Luminalist». Autoriks ikka Rainer ise. 

Kuula värsket lugu SIIT või alljärgnevast videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles