Liigutav video: 20 aastat tagasi imikuna liiva sisse maetud mees kohtus lõpuks oma päästjaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Azita Milanian ja Matthew Whitaker
Azita Milanian ja Matthew Whitaker Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameeriklanna Azita Milanian oli 20 aastat tagasi Californias Altadenas liivasel metsaalal tervisejooksu tegemas, kui äkki hakkas ta kolmest koerast üks vedama teda kindlas suunas.

Ta leidis 16. mail 1998 liiva sisse maetud imiku, kelle varbad paistsid ning ta kaevas lapse kiiresti välja, teatab latimes.com.

«Ma ehmusin, kui nägin sinisesse käterätikusse mässitud mõnetunnist imikut. Tal oli ikka nabanöör küljes,» meenutas Milanian, kes puhastas lapse hingamisteed liivast. 

Milanian helistas hädaabinumbrile, kuid ta ei saanud seda kohe kätte. Siis läks ta tee äärde, et seal abi paluda ja üks autojuht jäi ta märguande peale seisma. Naine selgitas, et leidis liiva maetud lapse, kellest tuleb politseile teada anda.

Politseid ja kiirabi oodates hoidis naine nutvat ja raskelt hingavat last süles, üritades teda rahustada.

«Laps haaras mu pöidlast, surudes seda kõvasti ja hakkas rahunema. Olin õnnelik, et ta elu päästsin. Kes oli see hull, kes oma lapse sellisel viisil tappa tahtis?» sõnas ameeriklanna.

Laps viidi Pasadena Huntingtoni haiglasse, ta kehatemperatuur oli väga madal ja tal oli tekkinud hüpotermia. Arstid arvasid, et kuna laps oli vastsündinu kohta väike ja alakaaluline, siis ta ellu ei jää.  

Arstide üllatuseks jäi väike poiss, kellele medtöötajad andsid  nimeks Christian, ellu ja ta tervislik seisund stabiliseerus.

USA meedia kirjutas 1998. aastal sellest lapseleidmisjuhtumist ja üsna pea hakati poisile saatma mänguasju, riideid ja raha.

Los Angelese politsei uuris, kes tahtis imikut tappa, pannes välja isegi rahalise preemia inimesele, kelle info viib selle isikuni, kuid lapse liiva matjat ei leitud. Korrakaitsjate arvates sünnitas keegi teismeline salaja ja siis tahtis lapsest vabaneda.

Pärast paranemist anti poiss adopteerimiseks ja ta sai endale nimeks Matthew Whitaker. Milanian arvas, et ta ei kohtu selle lapsega enam kunagi, kuid saatus viis nad nüüd, 20 aastat hiljem taas kokku.

Azita Milanian ja Matthew Whitaker
Azita Milanian ja Matthew Whitaker Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Whitaker sai oma õnneliku pääsemise ja adopteerimise kohta teada alles peaaegu täiskasvanuna oma perelt ja ristiemalt.

Whitaker kasvas üles Californias South Bays, olles koolis edukas ja mängides võrkpalli.

Ta adoptiivisa, kes oli sõjaväelane ja hiljem politseinik, suri mõned aastad tagasi. Adoptiivema töötab advokaadina ja on oma poja suhtes alati väga kaitsev olnud.

Whitaker õppis Santa Monica ja El Camino keskkoolis ning kavatseb minna Arizona ülikooli ajakirjandust õppima.

Mehe sõnul ei tunne ta viha naise vastu, kes teda imikuna tappa püüdis, sest ta ei tunne seda naist. Ta on tänulik oma «haldjast ristiemale» Azita Milanianile, kes ta õigel ajal leidis ja ta elu päästis.

Azita Milanian ja Matthew Whitaker
Azita Milanian ja Matthew Whitaker Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Los Angelese raadiojaama KIIS FM produtsent Patty Rodriguez sai Whitakeri juhtumist teada ning ta kutsus Whitakeri ja Milaniani raadiosaatesse.  

Milanian ja Whitaker said lõpuks taas kokku ja see taasnägemine oli väga emotsionaalne.

Nad käisid Altadenas ka paigas, kust naine poisi leidis ja seal tulid Whitakerile pisarad silma, sest see oleks võinud olla tema haud.

«Olen Azitale väga tänulik, et ta minu elu päästis. Ta on mu kaitseingel,» lausus noor ameeriklane.

Azita Milanian ja Matthew Whitaker
Azita Milanian ja Matthew Whitaker Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles