Vaata, kui romantiline: prints Harry tegi pruudikimbule tähendusrikka täienduse

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry ja Meghan Markle suudlevad, teel kabelist koju.
Prints Harry ja Meghan Markle suudlevad, teel kabelist koju. Foto: Pool / Scanpix

Prints Harry kaotas traagilise õnnetuse tagajärjel oma ema, Diana, kui oli kõigest 12-aastane. Oma tähtsal päeval tegi noor mees imearmsa žesti, et avaldada austust emale ning armastust värskele pruudile. 

Prints Harry noppis pulmale eelneval päeval isiklikult mõned lilled, mida Meghani pruudikimpu lisada. Lilled olid pärit nende tulevase kodu, Kensingtoni palee privaatsest aiast. Kimpu valis mees välja oma ema lemmiklilled: meelespead. Kensingtoni palee kinnitab, et meelespealillede kaasamine oli teadlik austusavaldus varalahkunud printsess Diana mälestuseks. 

Pulmabukett koosnes mitmetest erinevatest lilledes: lõhnavast magushernest, maikellukesest, astilbest, jasmiinist, astrantiast ning traditsioonikohaselt ka mürdilillest. Kimp köideti naturaalselt värvitud siidlindiga.

Pruudikimpudes mürdilille kasutamine on tradtitsioon, mis pärineb juba kuninganna Victoria valitsemisajast. Prints Alberti vanaema andis Victoriale mürtidest kimbu. Samal aastal ostis Victoria Osbourne'i maja ning istutas mitmed lilled ka sinna. Ka Meghani kimpu kaasatud oksad pärinevad kuninganna Victoria istutatud 1847. aastal taimedest ja nende järeltulijatest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles