Muusik Tom Valsberg avab müstilise kakao abil südametšakraid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ansamblist «Indigolapsed» tuntud rändurmuusik Tom Valsberg korraldas eile Urmas Sõõruma «Bagua» hoone avamisel haarava kakao-tseremoonia. Elu24 uuris muusikult, millise salapärase kakaoga meil tegemist on. Loomulikult proovisime rituaali käigus ka ise seda imejooki järele.

Muusik Tom Valsberg seletas Elu24le, et tavalises kakaos on kõik erilised ained välja kuumutatud. Seda Mehhikost pärit kakaod juues aga tunnevad inimesed võimalikult rohkem, kui tavalist kakaod juues. See on maiade vana vägijook, mida toona muusiku sõnul lihtrahvale ei jagatud. «Nad kartsid, et muidu muutub rahvas liiga tugevaks,» seletab Tom. Füüsiliselt muudab see kofeiinivaba jook tema sõnul südemerütmi kiiremaks ja alandab vererõhku.

«Selles sisalduv aine ergastab meeli, kuid ei tekita sõltuvust ega nägemusi,» kinnitas muusik. Mõju kestab keskeltläbi kolm tundi, kuid õiget rütmi tajudes võib seda ka pikendada. «See kakao on ideaalne selleks, kui sa soovid näiteks korraldada sünnipäeva pidu ja soovid, et su külalised sinu pööraste ideedega kergesti kaasa tuleks,» jätkas Tom muigega.

Seda juues ja õigeid laule lauldes peaks kurbuse ja masenduse sagedus kaduma ja südame võtab üle rõõm ja ekstaas. Elu24 loomulikult proovis seda imejooki ning tõepoolest keha hakkas mõnusalt surisema ja võõrad tundusid kõik väga sõbralikud ja armsad. Hiljem tekkis korraks hirm, et liigne šokolaad võib lausa kõhu lahti lüüa, kuid õnneks seda ei juhtunud. Jätsime pidulised «Baguasse» ekstaatilist tantsu vihtuma ja tulime hea tuju ja avatud südemaga koju.

Vaata videot kakao-rituaalist!

Urmas Sõõrumaa "Bagua" sisseõnnistamine
Urmas Sõõrumaa "Bagua" sisseõnnistamine Foto: Liis Treimann
Urmas Sõõruma "Bagua" pidulik sisseõnnisemine
Urmas Sõõruma "Bagua" pidulik sisseõnnisemine Foto: Liis Treimann
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles