Urmas Sõõrumaa: Igor Mang läheneb naistele pisut liiga familiaarselt (5)

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgustatud ärimees Urmas Sõõrumaa on juba pea 30 aastat vaimustunud erinevatest esoteerilistest praktikatest. «Ma ei võta tänagi tõsiselt ühtegi asja, sest kogu me elu on üks suur müsteerium ja mäng,» lausus Sõõrumaa Elu24le. Muuseas üritasime suurärimehelt ka Igor Mangi ahistamisjuhtumite kohta kommentaari saada. 

Urmas Sõõruma avas täna võimsa šamaanirituaaliga oma uue uue seminarikeskuse nimega «Bagua». Keskus ei ole loodud vaid hingerahu otsijatele vaid kõikidele huvilistele.

«Kõik, mis elus toimub on loomulik, seega võib siin kõike toimuda, aga me ei poolda inimeste käitumist, mis nende keha rikub,» täpsustab Sõõrumaa. Päris noorte läbusid peremees seal siiski ei luba. «Padujoomisi me siin näha ei tahaks,» täpsustab valgusatud ärimees.

Täpset «Bagua» üürihinda hinda Sõõrumaa veel ei nimeta. Ning lisateenustana šamaanirituaale ega massaaži kohapeal ka ei pakuta. «Kui ühes minu metsaaluse majas hakkaks elama šamaan, kes kutsuks igal hommikul taevavaime trummiga kohale, oleks see võimas,» naljatleb Sõõrumaa. 

Kogu see esoteeriline maailm ja teistmoodi mõtlemine on muutnud ka ärimehe lähi-ringkonda. «Suhtlusringkond vaikselt muutub,» tunnistab mees. «Aina enam võõrastav on viibida seltskonnas, kus juuakse ja suitsetatakse,» lisab ta.

Muuseas tunnistab Sõõrumaa, et tema naine Kätlin Maran mehe esoteerika-vaimustust ei jaga, aga lapsed osalevad rohkem. «Eks igal üle on oma unikaalne tee,» jääb Sõõrumaa rahulikuks. 

Uurisime siiski šamaanikogemusega Sõõrumaa arvamust Igor Mangi väidetavate ahistamisjuhtumite ilmnemise kohta. Sõõruma ei kiirusta tähetarga tegemisi hukka mõistma. «See, et Mangile naised meeldivad, ei ole mingi saladus,» teatab ärimees. «Ma olen isegi aru saanud, et talle väga meeldivad naised ja ta käitub nendega pisut familiaarselt, kuid ma ei usu, et seal midagi rohkemat taga on,» leiab Sõõrumaa ega oskagi oma sõnul seda teemat rohkem kommenteerida. 

Urmas Sõõrumaa "Bagua" sisseõnnistamine
Urmas Sõõrumaa "Bagua" sisseõnnistamine Foto: Liis Treimann

Lõpuks andis ärimees Elu24le kuus nõuannet, kuidas saavutada hingerahu ning saada õnnelikuks: 

1. Esiteks loeb hing ja kvaliteetne hingamine. 

2. Vesi on hästi tähtis, oluline on muuta oma keha ja keskkond aluselisemaks.

3. Puhas söök on oluline, mineraalid on elulise tähtsusega. «Minu suur õpetaja Rein Weber on öelnud, et inimene sureb muidu nälga,» seletab Sõõrumaa

4. Oma hinge peab hoidma.

5. Meelejõud teeb imesid, «Õppigem oma meeli kontrollima!» kutsub Sõõrumaa kõiki üles mediteerima.

6. Jooga ja harjutused on ülitähsad.

«Mingil hetkel elus oled sa lõpuks ikkagi üksi. Siis on hea, kui oskad keskenduda oma südamele ja oma energiat mujale juhtida,» seletab ärimees elu paradokse. «Ärge otsige vigu ega abi väljaspoolt, vaid enda seest,» lõpetab Urmas Sõõrumaa intervjuu mõtlemapaneva noodiga. 

Vaata pilte rituaalsest ja meeleolukast «Bagua» avamispeost SIIT.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles