Kodus kasvamas andekas võsuke? Vaata, millist nõu annavad endised lapstähed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
little girl dressed as a adventure reporter
little girl dressed as a adventure reporter Foto: /

Kanal 2 saade «Eesti filmilapsed» otsis välja hulgaliselt inimesi, kes lapsena nüüdseks filmiklassikasse kuuluvates filmides rolle täitsid. Millised muljed on sellest kogemusest täna ja millist nõu antakse ambitsioonikatele noortele ja nende vanematele?

Vladislav Koržets meenutab oma isepäist otsust minna osatäitjaks filmi «Viini postmark», öeldes, et see valik oli täielikult tema enda oma ning emaga praktiliselt ei arutatudki: «Filmi pääsemine oli ühe noore mehe jaoks vinge värk.» Ka teistele ambitsioonikatele või unistustega noortele ja lastele soovitab ta teha seda, mida teha tahetakse. «Vanemate ambitsioon, et oo mu lapsest saab näitleja või oi, temast ei tohi saaada mingil juhul mingit komenjanditegijat teeb pigem kahju kui kasu.» 

Mihkel Raua olulisemad lapsepõlverollid olid filmides «Nukitsamees» ning «Keskpäev» ja meenutab heldinult, et see oli pigem rohkem lõbus suvelaager kui tõsine filmitegu. «Oli lõbus ja loomulikult oli tore, elu käis! Täiskasvanud jõid viina ja lastele tegi see nalja,» muheleb ta. Mihkel on seisukohal, et lastefilmis mängimine on vahva ja tore. «Eks see inimese psüühega võib teha igasugu totrusi ja vigureid. Väga varases nooruses tulev tuntus võib inimesele pähe hakata, aga ma ei tea kedagi, kes oleks sellest lolliks läinud.» 

Inga-Kai Polonski täitis nimiosa filmis «Arabella mereröövlitütar» ning meenutab, et kui koolist koju tulles teatati, et on ostunud rolli valituks valitses teda täielik eufooria. Filmikogemust peab suurepäraseks võimaluseks proovida midagi uut: «Üldse arvan, et oma unistusi võiks ikkagi proovida teostada.»

Kuigi ka Jüri Makarovil on filmikogemusest rääkida eelkõige head ning mitmeid ilusaid mälestusi endaga siiani hoiab on kõhklev soovitamaks sellist kogemust ka teistele lastele. «Selge on see, et mingil hetkel teeb see noore inimese natuke nipsakaks. Kellele siis kuulsus ei mõju, aga kuidas sellega toime tullakse on väga erinev.»

Ülari Kirsipuu, kellel oli kanda «Nukitsamehe» Kusti roll, soovitab tänapäeva lapsevanematel kindlasti püüda oma lapsi filmidesse saada. «See on kustumatu kogemus, mis jätab jälje kogu eluks ja on väga tore!»

Marika Saul omanimelise tegelaskujuga Marika filmist «Noor pensionär» arvab, et alati tasub minna ja proovida: «Kunagi ei tea kust ja mismoodi kellelgi tiivad kandma hakkavad.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles