Katrin Lusti jurist väidab, et nemad nägid kohtuotsust ajal, mil saate eetrisse laskmist oli võimatu takistada (5)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: Madis Sinivee

TV3 esindava EllexRaidla advokaadibüroo juhtivpartneri Ants Nõmperi kohaselt võib kohtu avaliku teenistuse juht Janar Filippov väita, et nad saatsid kohtuotsuse välja 7. mail, aga nemad nägid seda alles nädal aega hiljem.

Esmaspäeval oli TV3 eetris «Kuuuurija» saades, mis rääkis kiropraktiku Allan Oolo tegutsemisest Eestis ja pani kahtluse alla, kas tal on üldse õigus seda teha. Oolo suutis aga kohtu abil saate eetrisse laskmist keelata, kuid saade läks ikkagi eetrisse.

15. mail avaldas Postimees loos koos Janar Filippovi väidetega, kus mees sõnas, et kohus tegi Allan Oolot puudutava saatelõigu kohta määruse juba 7. mail ehk nädal enne saate eetrisse minekut.

Filippov selgitas, et kohutu otsused ja määrused tehakse asjaosalistele teatavaks elektroonilisel teel esimesel võimalusel ja kindlasti saatis kohus määruse asjaosalistele välja varem, kui selle nädala esmaspäeval, 14. mail.

Ants Nõmper ei eita, et kohus võis otsuse 7. mail teha ja kohtuotsus võidi sel päeval ka välja saata, aga ta ütleb, et tema nägi kohtuotsust alles 14. mail, ajal, mil saate eetrist maha võtmine oli võimatu. 

Nõmper kinnitab sellega ka Katrin Lusti Õhtulehele öeldut, et määrus tuli esmaspäeval, 14. mail umbes kella 11–12 vahel ning nii lühikese etteteatamisajaga ei ole võimalik eetrisse minevat materjali muuta.

Nõmper lisas, et kohtute poolt väljastatud otsuste avamise ja kättesaamise kohta jätab märgi süsteemi maha, mille abil on võimalik kindlaks teha, kas ja millal otsuse saaja selle kätte sai. 

Kohtumäärus täitmisega tegeleb kohtutäitur Risto Sepp, kes ei ole veel otsustanud, milliseid sanktsioone kohtumääruse täitmata jätmise eest rakendada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles