ELU24 VIDEOINTERVJUU: Katrin Lusti sõnul on ta teinud nii palju keerulisi lugusid, et 15 kaebust on selle kõrval tühine

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katrin Lust räägib Elu24-le antud intervjuus avameelselt Pressinõukogu kaebustest, mida ta vabal ajal teeb ja kuidas ta metsiku töökoormuse juures kõige sellega hakkama saab.

Katrin Lusti viimane suurem skandaal oli see, kes ta esmaspäeval avaldunud saates sõnas, et kuulus kiropraktik Dr Allan Oolo polegi päriselt arst. Oolo oli Lusti kohtusse kaevanud ja keelanud saate eetrisse laskmise ning sai seal ka võidu. Ometi läks saade eetrisse.

Katrin Lust on ka mitmel korral nii «Kuuuurija» saates kui sotsiaalmeedias avaldanud Pressinõukogu otsuseid, kus ta on kaotajaks jäänud. Rahvas on selle põhjal jõudnud järeldusteni, et Lusti kogu aeg Pressinõukogusse kaevataksegi ning ta seal alatasa kaotab.

Hiljuti antud intervjuus selgus, et asjalood nii hullud ei ole, ning et Lust on Pressinõukogus rohkem võitnud kui kaotanud.

Videointervjuus, mis on tehtud 30. aprillil, räägib Katrin Lust, et tol hetkel oli teda Pressinõukogusse kaevatud 15 korral. Nendest viis oli ta võitnud, viis kaotanud ja viis oli menetluses.

«Ma olen selle hooaja lõpuks teinud 70 saadet,» rääkis Lust videointervjuus. «Ja igas saates on kaks, mõnikord isegi kolm lugu. Viimasel ajal kaks. See tähendab seda, et ma olen kaha aasta peale teinud ligi 140 lugu vähemalt. Sellest 140 loost on pooled julgelt väga keerulised lood. Keegi ei tule «Kuuuurija» põhiloosse ja ei räägi, kui hästi tal läheb. Kõik need lood on olnud sellised, kus inimesed saavad petta, on kaasused, notarid jne. Ja kui nendest 140 loost on viis kaebust, mis on võidetud, viis kaebust, mis on kaotatud ja [...] viis on menetluses, et siis kokku on 15 kaebust 140 keerulise loo peale pole üldse halb,» sõnas Lust.

Tänase päeva seisuga, mil Lust hiljuti veel ka Pressinõukogu juhtumit võitis, on numbrid muutunud. Lust on võitnud seitse juhtumit, kaotanud viis ja menetluses on kolm.

Pressinõukogu tegi veel täna «Kuuuurija» saates osas NO99 teatrit puudutanud juhtumiga seoses õigeksmõistva otsuse.

Pressinõukogu arutas Kairi Mändla kaebust TV3 saates „Kuuuurija“ 29. jaanuaril eetris olnud saatelõigu peale Teater NO99-st ja otsustas, et saade ei rikkunud head ajakirjandustava.

Kairi Mändla kaebas Pressinõukogule, et ta sattus juhuslikult kaamerate ette ja kaamerad koos saatejuhiga piirasid tema liikumisvabadust.

Pressinõukogu otsustas, et saade „Kuuuurija“ ei eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul on Kairi Mändla näitamine saates telekanali selgituste kohaselt põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles