Vaata ja otsusta: kas tõesti loomevargus? Eestlastest juutuuberite video sai koopia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Youtube / Juhani Särglep

Eestlastest blogijad Juhani Särglep ja Katri Palm on nii Eestis kui ka välismaal tuntud ja hinnatud sisuloojad, kes maailmas ringi reisivad ning kogetut jäädvustavad. Ent paistab, et nende üks konkreetne reisivideo on ühele Hiina paarikesele nii südamesse läinud, et nad on otsustanud seda praktiliselt kopeerida.

Särglep postitas Youtube'i video, milles on kõrvuti pannud nende enda tehtud ning Hiina paarikese tehtud video ja uurib oma sotsiaalmeedia jälgijaskonna käest, mida arvavad antud olukorras nemad - kas tegu on plagiaadiga või mitte?

«Alles hiljuti oli paar šokeeritud, kui Instagrami kaudu võttis nende ühendust üks nende jälgija ning väitis, et nende video on ühe Hiina paari poolt järgi tehtud. See Hiina paar võttis nende video Maldiividelt, jäljendas seda ning jagas seda oma sotsiaalmeedia platvormil Weibo, väites, et video oli nende idee, ent tegelikult jäljendades Eesti paari videot üks ühele - plagiaat,» kirjutab Särglep oma video all.

Vaata videot ja otsusta, kuidas paistab sulle?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles